Bu satırları hiçbir gazetede göremezsiniz: Sessiz çığlık

M. Ayhan Kara yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İzmir’de adı tartışmalara neden olan “Alsancak Mustafa Denizli Stadı”nı da henüz tam olarak bitmese de, maçlar iki aydan önce oynanacak hale gelmese de hizmete açtı! “Gazetecilik bitti” denilen yerde çok şükür biz varız.

Dünkü ve bugünkü gazetelerin hiçbirinde bu satırlarda göreceğiniz sessiz çığlığı, sitemi, protestoyu göremezsiniz. Çünkü medya çok büyük çoğunlukla iktidarın tasallutu altında.

Öte yandan “araştırmacı gazetecilik” de Barış Terkoğlu ve onun gibi az sayıda isimle sınırlı.

ALTINORDU STAT AÇILIŞINDA NEDEN YOKTU?

Sadede geleyim… Dünkü stat açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanındaki devlet erkanına ve diğer ilgililere dönerek “Altınordu başkanı burada mı?” diye sordu mu sordu… Bir yanıt alamadı. İlgililer Altınordu’ya ulaşmaya çalıştı ama ulaşamadı çabucak. Geç de olsa ulaşsalar da gelen olmadı. Bu arada, Allah için, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni statta “Altay ve Altınordu’nun kardeşçe oynayacaklarına” da vurgu yaptı mı, yaptı…

Bu satırları hiçbir gazetede göremezsiniz: Sessiz çığlık - Resim : 1

Ezcümle, herkes, bütün kulüp başkanları oradayken Altınordu FK ve Altınordu Spor Kulübü başkanlarının veya bir temsilcilerinin açılışta olmamasının anlamı açık ki haklarının görmezden gelinmesine sessiz bir sitem, çığlık, hatta protesto… Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresi belli ki bunun üzerini örttü. Biz bugün bu örtüyü kaldırıyoruz, meseleyi bütün çıplaklığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve futbol kamuoyunun önüne koyuyoruz.

GAZETELERDEKİ SİTEM VE TALEP

Dahası var… Altınordu’nun sitemi ve sessiz çığlığı stat açılışına katılmamakla sınırlı kalmadı. Gazetelere verilen ilanla da sürdü. “Altınordu Spor Kulübü” imzası ve armasıyla gazetelere verilen ilan şöyle:

Bu satırları hiçbir gazetede göremezsiniz: Sessiz çığlık - Resim : 2

“Kamuoyunun Dikkatine

1962 yılında Devletimiz ile Altınordu Spor Kulübü arasında halen geçerliliğini koruyan bir protokol yapılmıştır.

Bu protokole göre, kullanım hakkı Kulübümüze ait İzmir Alsancak semtinde bulunan 15500 metrekarelik Altınordu Halk Sahası’nın devredilmesi karşılığında, Devletimiz Kulübümüze İzmir Alsancak Stadı’nın bina ve saha kullanım hakkının ½’sini vermeyi kabul ve taahhüt etmiştir.

Kulübümüz bu protokol ile ilgili büyük bir özveride bulunarak üzerine düşeni yerine getirmiştir.

Karşılığında, Devletimiz protokoldeki taahhütlerinin İzmir Alsancak Stadı ile ilgili kısmını bugüne kadar getirememiştir.

Altınordu Spor Kulübü kurulduğu günden bugüne kadar bu toprakların çocuklarına hizmet etmeyi esas almıştır.

Devlet Büyüklerimizden;

1962 yılında yapılan protokol ile imza altına alınan İzmir Alsancak Stadı’nın, bina ve saha kullanım hakkının ½’sinin Kulübümüze verilmesini talep ediyoruz.

Kamuoyuna ve Spor Camiasına saygılarımızla.

“Altınordu Spor Kulübü”

Bu satırları hiçbir gazetede göremezsiniz: Sessiz çığlık - Resim : 3

Türk futbolunda oluşturduğu yetiştirici ve yarışmacı kimlikle fark yaratan; Premiyer Lig’e ve A Milli Takım’a Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Enis Destan’ı gönderen; Ümit Milli ve Genç Millilere sayısız futbolcu kazandıran; Süper Lig’in üst düzey takımları FB, Trabzonspor, Göztepe’ye futbolcu veren; “İyi Vatandaş-İyi Birey-İyi Futbolcu” mottosuyla hareket eden ve ülke düzeyinde sempati yaratan tamamen Türk futbolcu ile sahaya çıkan “yerli ve milli” Altınordu’nun sessiz çığlığını fark edenler bakalım bundan sonra ne yapacak? Bekleyip göreceğiz.

Bu satırları hiçbir gazetede göremezsiniz: Sessiz çığlık - Resim : 4

VARAN İKİ: ALPAY ÖZALAN’IN STAT AÇILIŞINDAKİ TAVRI

Hepsi bu değil… Açılışta statta değildim ama hemen hemen bütün taraflarla ve ilgililerle konuştum. Çok sayıda fotoğraf da inceledim. Bir ayrıntı dikkatimi çekti. O ayrıntıyı kazıdığımda ilginç bir sessiz protesto daha çarptı gözüme! Bazı AK Parti İzmir Milletvekillerini, hatta il başkanını görüyordum fotoğraf karelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile stat açılışında ama yine AK Parti İzmir Milletvekili, üstelik eski Altaylı milli futbolcu Alpay Özalan’ı göremiyordum! Soruşturdum, meğer açılışta stattaymış fakat pek ortalara, önlere girmemiş, arka planda kalmayı yeğlemiş! Bu bir sessiz protestoydu belli ki ve nedenini önceki gün Hıncal Uluç’un Sabah’taki köşesindeki şu satırlardan anlamak mümkün:

Bu satırları hiçbir gazetede göremezsiniz: Sessiz çığlık - Resim : 5

“Efendim sonradan politikacı olan bir futbolcu var. Pek de iyi anılmaz adı bu ülkede. Gerekirse yazarım. O itiraz ediyormuş, ‘Mustafa Denizli Stadı’na da, el altından kulis yapıyormuş. Doğruysa ortaya çıksın açıkça söylesin görelim!”

Alpay’ın protestosu ve -doğruysa- isme karşı çıkması Mustafa Denizli ile bir alıp veremediğinden mi, başka bir neden mi var? Bunu da Alpay konuşursa öğreneceğiz artık.

M. Ayhan KARA

Odatv.com