BU KARARTMAYA ALET OLMAYIN

AKP, 12 Eylül işbirlikçi faşizminin yan ürünüdür. O günkü “bizim oğlanlar” bugünkü “bizim oğlanların” yolunu açmıştır. Koca ülke üç-beş gündem...

AKP, 12 Eylül işbirlikçi faşizminin yan ürünüdür. O günkü “bizim oğlanlar” bugünkü “bizim oğlanların” yolunu açmıştır. Koca ülke üç-beş gündem mühendisinin elinde oyuncak oldu. Tatil tembeli medya iktidarın uydurma gündeminin kolaylığına kapıldı. Bugün olan bitene karşı çıkmayanlar yarın yine hayali suçlular ararlarsa artık kimseye yutturamazlar.

HALKA AÇIK MATİNE

Salı günü tiyatrosunda bu hafta melodram vardı. Başbakan soldaki cama baktı sesini titret yazıyordu titretti, sağdaki cama baktı yutkun yazıyordu yutkundu, öndeki cama baktı şimdi ağla yazıyordu, ağladı. O ağlayınca bütün grup hıçkırdı, onlar hıçkırınca tüm yandaşlar hüngürdedi. 30 yıl önce alkışladıkları idamlardan şimdi böyle bir toplu ağlama seansı çıkardılar ya, pes doğrusu.

ÖZAL SENDROMU BAŞLADI

Muhalefet tartışmayı işsizlik, yolsuzluk, dokunulmazlık, baraj, seçim sistemi, YÖK, Dolmabahçe, Habur gibi gerçeklere çektikçe gündem mühendislerinin kimyası bozuluyor. Yağcıların “küresel aktörü” anketleri gördü, “ikinci sırada çıkarsam bırakırım” demeye başladı. İnandınız mı? İnanmayın, “konutu bırakır, köşke çıkarım” demek istiyor!

YAŞ’A ÖZEL YETKİLİ ŞERHİ

Adalet Bakanı “hukukta iki kere iki dört etmez” dedi. Bunu emir sayan özel yetkililer 102 asker için ilk duruşmaya kadar 5 ay yargıç önüne çıkmama ve tutsaklık cezası verdiler. Başbakan boşuna “benim askerim” falan demesin; artık askerlerin tayin ve terfileri de özel yetkili mahkemelerden soruluyor.

HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEZ

Yandaşların ortaya attığı Heron palavrası bir işe yaradı, MİT’in ankesörlü telefonları da dinlediği açığa çıktı. Müsteşarı değiştirdiklerinde “MİT artık dış istihbaratla uğraşacak” falan demişlerdi. Kimseyi kandırmasınlar, teşkilatın genlerinde bu var bir kere: vatandaşı fişlemek. Nasıl eskiden “komünist” arıyorlardıysa, şimdi de “Ergenekoncu” arıyorlar.

SINIFINI BİLE AYARLAMIŞ

ABD Büyükelçisi Jeffrey, veda yemeğinde BDP’lilere “Ayrılırsanız üçüncü sınıf bir Ortadoğu ülkesi olursunuz” demiş. Büyükelçinin sözlerinin tercümesi şu: “Şu anda Kuzey Irak’taki aşireti ikinci sınıf devlet statüsüne kavuşturmaya çalışıyoruz. Hele biraz sabredin, bu sağlanınca onlara bağlanırsınız!”

YANKESİCİ POLİSİN KORKUSU

Bursa’da yakalanan yankesici polisler sadece CHP mitinglerinde iş tutuyorlarmış. Haber Müdürümüz Barış Terkoğlu bu olayı yazmamı isterken esprisini de beraber verdi: “Acaba sadece CHP mitinginde yapmak hafifletici neden mi sayılıyor” dedi. Kendisine teşekkür ediyorum ve şunu ekliyorum: AKP mitinglerine giderlerse kendilerinin de soyulacaklarından korkuyorlardır!

Odatv.com

AKP 12 eylül arşiv