Bu kadarını kimse beklemiyordu

“Başkan Türel gerekli izni istedi, imzasını hemen attık. İki dakika içinde sorun çözüldü. Eski Türkiye’de olsa üç senede çözümlenmezdi…”

Antalya’da bulunan Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde bulunan Tünektepe’ye Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihale ile özel bir şirket tarafından 60 yataklı otel inşa edilecek. Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Sarısu-Tünektepe arasındaki teleferik işletmesi ile sahilde 1000 metrekarelik şezlong alanı, büfe ve gölgelik gibi kalemleri de içeren projenin ihalesi 2 Şubat’ta gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamada, Tünektepe projesiyle ilgili yapılan ihaleyi, 1 milyon 660 bin lira ile en yüksek teklifi Çağdan Mühendislik Müteahhitlik. San. ve Tic. A.Ş. ve ASKA Otomotiv ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş. iş ortaklığı verdi. İhalenin kesin sonucunun Belediye Encümeni’nin incelemesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in onayının ardından açıklanması bekleniyor.

Tünektepe teleferik işletmesi geçtiğimiz yıl hizmete açıldı

MİLLİ PARKA DEV IŞIKLI KÜRE YERLEŞTİRİLECEK

Milli Park sınırında uygulamaya konulacak olan Tünektepe Projesi’nin yaklaşık maliyetinin 35 milyon 746 bin 422 lira olması bekleniyor. İhaleyi kazanan firma, inşaat süresi dahil olmak üzere otel, teleferik, plaj ve büfe gibi üniteleri 29 yıllığına işletme hakkına sahip olacak. Seyir terasları, cazibe merkezi ve yaşam alanı gibi detayları içeren proje kapsamında Tünektepe’ye bir de üç Akdeniz fokunun arasına yerleştirilen dev bir turuncu küre inşa edilecek.

Tünektepe projesi

BAŞKAN TÜREL: DUBAİ’DEKİ BURJ AL-ARAB GİBİ OLACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘rüya proje’ olarak adlandırdığı Tünektepe Projesiyle ilgili ihale öncesinde yaptığı açıklamada Antalya’ya kartpostalları süsleyecek güzellikte bir tesis kazandıracaklarını belirterek, “Tünektepe'nin üstünde simgesel, fevkalade güzel bir proje yer alacak. Dubai'de Burj Al-Arab nasıl ki kartpostalları süslüyorsa bizim Tünektepe'ye yapacağımız proje de böyle olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Tünektepe projesi

BAKAN EROĞLU: ANINDA İKİ DAKİKADA SORUN ÇÖZÜLDÜ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 6 Mart 2017 tarihinde gerçekleşen Antalya ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in kendisine sunduğu Tünektepe Projesi’yle ilgili Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden istenen ön izin talebini iki dakika içinde imzalayarak, “Dünya çapında, muhteşem bir tesisi Tünektepe'de yapmak için Başkan Türel, gerekli izni istedi. İmzasını hemen attık. Anında, iki dakika içinde sorun çözüldü. Eski Türkiye'de olsa 3 senede çözümlenmezdi” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Eroğlu Antalya ziyaretinde projeyi imzalamıştı

‘BAKANIMIZIN HIZINI BİLİYORUZ AMA BU KADARINI DA BEKLEMİYORDUM’

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, "Sayın Bakanımızın hızını biliyoruz ama bu kadarını da beklemiyordum. Ne kadar teşekkür etsek az. Sürpriz oldu. Bizlere göstermiş olduğunuz kolaylık Antalya'da böylesine büyük eserlere dönüşüyor. Gerek Boğaçayı projemizde, gerek Tünektepe projemizde verdiğiniz destekler için çok teşekkür ediyoruz" görüşünü dile getirmişti.

MİLLİ PARKIN YARIDAN FAZLASI TURİZM AMACIYLA BETONLAŞTIRILDI

Konyaaltı Sarısu’dan başlayarak Kumluca Gelidonya Burnuna kadar uzanan Antalya’nın batı sahillerini kapsayan bölge, Beydağları Olimpos Milli Parkı adıyla 1972 yılında koruma altına alındı. Onlarca koyun yanı sıra antik kentler, dağ ve orman ekosistemlerini barındıran milli park, binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapıyor. 1972’de 69 bin 800 hektarlık alanı kapsayan milli parkın yüzölçümü, 1976 ve 1982 yıllarında turizm amaçlı yapılaşmaya açılan bölgeler nedeniyle bugün 31 bin 18 hektara düştü. Zamanla kamu ve özel sektöre yapılan turizm tahsisleriyle neredeyse yarıdan fazlasını betona kurban veren Bey Dağları Sahil Milli Parkı, 60 yataklı otel projesiyle gündeme gelen Tünektepe’yi de kapsıyor.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

Yusuf Yavuz odatv arşiv