BU HESAP KİMDEN SORULACAK?

Wikileaks belgeleri önce beş yayın organına verildi: New York Times, Guardian, Le Monde, El Pais ve Der Spiegel. Bunların...

Wikileaks belgeleri önce beş yayın organına verildi: New York Times, Guardian, Le Monde, El Pais ve Der Spiegel. Bunların süzgeçlerinden (belki “başka” süzgeçlerden de) geçerek yayınlandı. AKP’nin ilk tepkisi belgeleri yayınlayan ve dile getiren herkese “alçak, şerefsiz” demek oldu. Sonra İsrail işaret edildi. Sonunda hakkında en çok iddia olanlardan Abdülkadir Aksu başkanlığında bir komisyon kuruldu. Kimin dava edileceği henüz belli değil ama Akşam gazetesi karikatüristi Vedat Kemer bir “sorumlu” buldu, şimdilik onunla idare edeceğiz.


“KÜRESEL AKTÖR” NEYİ AÇTI?
“Olmayan şeyin ispatı olmaz” demek için insan kulak memelerine kadar kızararak herkesi Silivri’yle tehdit edip bağırır mı? Aslında Erdoğan’ın bu kadar kızmasının nedeni Arap sokaklarına vermek istediği imajın yıkılmasıydı. Peki, yağcıların “küresel aktörü” bu iddialara bütün dünyanın merakla beklediği yanıtını nerede verdi? Ankara’nın trafik lambalarına konan mobese kameralarının açılışında!

HİZBULLAH ÇANKAYA SEÇİMİNDE
Hizbullah terör örgütü üyesi olmaktan ceza yemiş bir babanın 13 yaşındaki kızını ilkokula türbanla sokması üzerine Gül ailesi “ilkokulda olmaz” demiş, Erdoğan ise “özgürlüklere olan inancım farklı” yorumunu yapmıştı. Geçen gün o baba kızını bu kez zorla derse sokmuş, öğretmen diğer öğrencilerle bahçede ders yapmış. Yoksa Hizbullah Cumhurbaşkanı adayları arasında seçimini yaptı mı, ne dersiniz?

BUNUN FAİLİ MEÇHUL DE DEĞİL
Askeri diktatörlüğün örtbas ettiği faili meçhullerin dosyalarının kaldırılması işi dinci sivil diktatörlüğe kaldı. DİSK Başkanı Kemal Türkler’in katledilmesi davası zamanaşımı nedeniyle düştü. Referandumdan bu yana “ileri demokrasi” davulu çalan yandaş yayın organlarında tek satır gören varsa beri gelsin.

FAŞİZME KARŞI YUMURTA
Her zaman her yerde diktatörlüğe karşı isyanın ilk kıvılcımı mizahtan ve gençlikten gelir. Bakıyoruz Başbakan “Mizahtan ve yumurtadan” şikayetçi. Gerilimi tırmandırma uzmanı Hüseyin Çelik “gençler bizim canımız ciğerimiz” demeye başlamış. Bu yumurtalar “ileri demokrasiye” karşı gerçek demokrasinin habercisidir.

Çelebi Efendi
Odatv.com

çelebi efendi arşiv