Bu fotoğrafı yayınlayana ceza

Mert Taşçılar yazdı...

Twitter'da Melih Gökçek'in parodi hesabı olarak tanınan @06melihchina isimli hesap, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayran içerken ki fotoğrafını Gökçek'in şahsi Twitter hesabına göndererek, "Olmayan şerefine" yazdığı gerekçesiyle 7 bin 100 lira para cezasına çarptırıldı. Gökçek'e atılan tweete Erdoğan dava açtı.

Hesabın sahibi Ersan Taş ise o ifadeleri, CHP Eski Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün rakı içerken kendi fotoğrafını paylaşmasının ardından, Gökçek'in de aynı fotoğrafı alarak eleştirel bir biçimde paylaşmasına tepki göstermek için attığını söyledi.

Melih Gökçek'in bürokratını Twitter'dan "havlatmasıyla" gündeme gelen "@06melihchina" parodi hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan hesabın sahibi Ersan Taş hakkında, 8 ayrı dava açılmıştı.

Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oğlu Osman Gökçek, eski Bakan Egemen Bağış gibi isimlerin mağdur oldukları gerekçesiyle açtıkları hakaret davalarından mahkeme, Melih Gökçek'i haklı bularak hesabın sahibi Ersan Taş'a 7 bin 600 liralık para cezası vermişti.

Gökçek'in ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Ersan Taş'a açtığı hakaret davası sonuçlandı. Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP Eski Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün rakı içerken paylaştığı fotoğrafını, kendi hesabından paylaşan Gökçek'in Twitter hesabına, tepki göstermek için Erdoğan'ın ayran içerken ki fotoğrafını göndererek, "Olmayan şerefine" yazan Taş'a, 7 bin 100 lira para cezası verdi.

Davaya konu olan fotoğraf ise Erdoğan'ın 'hocası' Necmettin Erbakan ile katıldığı bir törende yediği yemekte çekilmişti. Erdoğan fotoğrafta ayran içerken görülüyor.

İşte o fotoğraf:

Bu fotoğrafı yayınlayana ceza - Resim : 1

Odatv.com

Bu fotoğrafı yayınlayana ceza - Resim : 2

Bu fotoğrafı yayınlayana ceza - Resim : 3

ersan taş Fotoğraf ceza Erdoğan Gökçek arşiv