"Biz ‘Maoistler’ kadar cesur olmadığımız için..."

İzmir’de yasadışı Maoist Komünist Parti (MKP) adına faaliyet yürüttükleri...

İzmir’de yasadışı Maoist Komünist Parti (MKP) adına faaliyet yürüttükleri suçlamasıyla 13’ü tutuklu 22 sanık hakkındaki davanın duruşmasında uyuduğu görüntülenince HSYK’nın hakkında soruşturma başlattığı Hâkim Dilek Öztürk’ün çok sayıda askerin uzun süre tutuklu yargılandığı Casusluk Davasın da da uyuduğu iddia edildi.

Halen İzmir’de devam eden Askeri Casusluk Davası’ndan tutuklu askerler, MKP davasında uyuduğu için hakkında soruşturma açılan Hakim Önder’le ilgili şu bilgiyi paylaştı:

“Hakim Önder bizim davanın da üyesi. İnanın, tüm duruşmalarımızda aynı şekilde uyudu. Maalesef biz ‘Maoistler’ kadar cesur olmadığımız için fotoğraflarını çekemedik. Ancak biliyorsunuz tüm duruşmaların SEGBİS sistemiyle ses ve görüntü kaydı yapıldı. HSYK’ya bu görüntüleri izlemeye ve bizim davayla ilgili de soruşturma açmaya davet ediyoruz. En acısı şu; Mayıs’tan beri Mahkeme Başkanı 32 sanık hakkında tahliye talebinde bulunurken, bu üye hep ‘tutukluluğun devamına’ dedi. Uyurken, bu kararı nasıl aldı, anlayamadık!..”

Müyesser Yıldız

Odatv.com

"Biz ‘Maoistler’ kadar cesur olmadığımız için..." - Resim : 1

mao hsyk askeri casusluk davası arşiv