EDER önceki gün düzenlenen basın toplantısı ve kokteylle “sahaya çıktı”

"EDER, sporda şiddet ve doping ile mücadele etmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur"

Sporda fair-play ruhunu egemen kılma doğrultusunda örgütlenen Ebedi Dostluk Ezeli Rekabet Derneği (EDER) önceki gün düzenlenen basın toplantısı ve kokteylle “sahaya çıktı”.

Galatasaraylı efsane milli basketçilerden Cihat Levent ve arkadaşlarının kurduğu dernek Taksim Green Park Otel’deki basın toplantısında Türk spor basınına amaç, hedef, misyon ve vizyonlarıyla projelerini anlattılar.

Spor basınından simaların yanında EDER’in birlikte projelere imza atacağı Bitlis Galatasaraylılar Derneği Başkanı Çetin Yavuz ve Bitlis-Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya’nın da katıldığı basın toplantısında söz alan Dünya Spor Yazarları Başkan Vekili ve TMOK Basın Danışmanı Esat Yılmazer, zor bir yola çıkıldığını ama bu zorlu yolda EDER’le birlikte olacaklarını ifade ederek “fair-play ruhuna önemli katkısı olacak bu oluşumu gerçekleştirenleri kutluyorum” dedi.

EDER önceki gün düzenlenen basın toplantısı ve kokteylle “sahaya çıktı” - Resim : 1

SPORDA DOPING VE ŞİDDETLE MÜCADELE, FAİR-PLAY RUHU

EDER Başkanı Levent, konuşmasında Spor Hukuku Enstitüsü’nün de kendileriyle birlikte çalışacağını vurgulayarak dernek yönetiminde birlikte çalıştığı arkadaşlarını tanıttı.

Levent’in konuşmasında öne çıkan satırbaşları şöyle:

-EDER, Türk sporunun marka değerini korumayı, sürdürülebilirliğini sağlamayı, fair-play ruhunu kitlelere benimsetmeyi, sporda şiddet ve doping ile mücadele etmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur.

-Sporseverlerin doğru bilgilendirilmesi ve taraftar kitleleri arasında dostluğun pekiştirilmesi en önemli hedeflerimizdendir. Ülke spor kültürünün geliştirilmesi, seyir keyfinin en üst düzeye taşınması ve gençlerin eğitimlerine destek verilmesi konularında çalışmalarımız devam etmektedir.

-EDER, spor sektörünün arz-talep dengesini yeniden yapılandırmayı amaçlayan, tabandan gelen bir birlik hareketidir.

-Misyonumuz spor sektörü ile ilgili tüm kurum ve kuruluşların dikkatini çekerek, sektörel ve toplumsal uzlaşma zemini hazırlamaktır.

-Vizyonumuz, gençlere olimpik ruhu aşılamak; sporda önemli olanın kazanmak değil, icra ve katılımcılık olduğunu kitlelere anlatmak ve sporseverler arasında dostluk bağları oluşturmaktır.

EDER NASIL OLUŞTU

Derneğin kuruluş öyküsü başkan Cihat Levent’in sosyal medyadaki bir paylaşımıyla başlamış. Levent, GS’li eski basketbolcu ve kulüp kongre üyesi olmasına karşın ezeli rakiplerine dostluk mesajı içeren paylaşımıyla oluşan sosyal medya platformu üç haftada 7 bin kişiye ulaşmış. Giderek bu sosyal medya platformunda bir araya gelenler dernekleşmeye karar vermişler.

EDER önceki gün düzenlenen basın toplantısı ve kokteylle “sahaya çıktı” - Resim : 2

NE YAPMAK İSTİYORLAR

EDER, işe gençlerle başlamayı planlamış; ilk hedef kadın ve çocuklar… Çeşitli branşlarda açacakları ücretsiz spor okullarıyla gençleri spora yönlendirmeyi ve genç sporseverleri yolun başındayken eğitmeyi planlıyorlar. Çocuk ve kadınlara sporun kardeşlik olduğunu öğretebilirlerse daha geniş kitlelere ulaşabileceklerini düşünüyorlar. Bu bağlamda ilk projeleri Güneydoğu Anadolu ücretsiz spor okulları… Muş ve Bitlis Valiliklerince onaylanan proje çerçevesinde EDER futbol, yüzme, hentbol okulları açmak için çalışıyor.

Projeler ve kurumsal çalışmaların yanında EDER üyelerinin bir hayali de hep birlikte EDER formalarını giyip her statta her takımın maçını omuz omuza barış içinde seyredebilmek ve ezeli rakipleriyle ebedi dost olabilmek…

EDER’İN ÜYE PROFİLİ VE YÖNETİMİ

Spor dünyasından simaların yanında, taraftarlar ve çok çeşitli meslek dallarından yetkin simalardan oluşan dernek üye profili çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Başkan Cihat Levent’in yönetim kurulundaki çalışma arkadaşları ise şu isimlerden oluşuyor: Tibet Ertan, Atilla Akalın, Polat Açıkgöz, Av. Taciser Ülkü Levent, Müfit Yetkin, Kaan Koç.

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

EDER spor futbol gs fb bjk arşiv