Bakın İngiliz ünlüler ne yapıyor... Bir zamanlar evli bir erkeğe aşıktı, şimdi Başbakan karısı olmak üzere

Elif Aktuğ yazdı...

Carrie Symonds’dan Haziran 23’deki yazımda çokça bahsetmiştim, kendisi Başbakan Boris Johnson’un kız arkadaşı… Geçen yılın sonunda ‘nihayet’ Boris karısından boşanınca, Carrie ile nişanlanmıştı. Artık müstakbel hanımı da diyebiliriz. Asıl bomba nişanlanmaları değil, gelinimizin hamile olması…

Bir süredir yazacağım ama korona akıl tutulması yaşattı hepimizde, bende büyük bir bedbahtlık ve hüzün var mesela. Ne zaman uçaklar iptal oldu, ben de iptal oldum diyebilirim. Elim kolum kanadım kırık, işler düzelsin, korona yok edilsin, uluslararası uçuşlar açılsın ve annemle babama kavuşayım istiyorum. Bir an önce ve sadece istediğim bu, aileme kavuşmak.

Ne diyordum, hah Carrie hamile. Yazın ilk aylarında doğuracak bebeğini, ancak Boris’in korona taşıması ve Carrie’nin de bir süredir hasta olması endişelendirdi İngilizleri. Carrie iyi olduğunu açıkladı sosyal medya hesaplarından, test yaptırmadığını, ilk günlerde semptomları hissettiğini ve sonra hızla iyileştiğini söyledi. Downing Street 10 numaralı başbakanlık konutunda evlenmeden ikamet eden ilk kadın kendisi, seveni de çok sevmeyeni de.

HABERLER YER VERMİYOR

İlginç bir şekilde ana haber bültenleri bu konudan bahsetmiyor, ben BBC dahil pek çok kanalın haber bültenlerini takip ediyorum ama yok, bebekten de Carrie’den de bahseden yok. Zaten ciddi kanallarda ciddiyet taşımayan haber de pek yok. Abuk sabuk haberler var ama mesela cumartesi akşamı bir vatandaşın evindeki merdivenleri inip çıkarak Himalaya zirvesine kadar adım attığının haberi vardı. Adam en sonunda çatıya çıktı, bayrağa sarıldı ve komşuları tarafından alkışlandı!

Mutlaka sağlık çalışanlarının röportajları yer alıyor, polis merkezinden bağlanıp açıklama yapıyorlar, vatandaş görüşleri var illa, bir de istatistikler…

Birçok hastanede doğum yapacak kadınlar dışında hasta kabulü yasak.

Nisan sonunda günde 100 bin kişiye korona testi yapılabilecekmiş.

BELEDİYELER SÜREKLİ BAĞIŞ ALIYOR

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, vatandaşları yardıma çağırıyor, destek topluyor, zaten belediye bünyesinde sürekli bir para bağışında bulunulmasıyla alakalı mesajlar yer alıyor.

Siyasi çekişme ve hesaplaşma yok; Boris Johnson aldığı kararlarda ne kadar eleştirilirse eleştirilsin, herkesin hedefi tek: Koronayı bitirmek.

Türkiye’de insanları germek için yeterince sebep yokmuş gibi, belediyelerin hükümetle ya da hükümetin belediyelerle, hatta gazetelerin, gazetecilerin birbiriyle savaşlarına tanık oluyoruz.

Bugün acaba kaç kişi öldü, aman tanıdık var mı, sevdiklerimiz ailemiz güvende mi, ne zaman bitecek, ekonomi ne olacak diye düşünmek sanki stres yaratmıyor; bağış ve yardım çekişmesini izliyoruz. Korona kadar acı, virüs kadar illet, salgın kadar berbat bir durum bu.

EVLİ SEVGİLİ BAŞBAKAN OLURSA!

Korona ne kadar bilinmezle dolu değil mi ama olsun anlamaya çalışıyorum, bilimsel makaleleri okuyorum, bilim adamlarını takip ediyorum.

Biri çıksa da Carrie ile röportaj yapsa diye bekliyorum.

Çünkü bir zamanlar evli bir erkeğe aşık olan Carrie, bakınız Başbakan karısı olmak üzere. Ama kimse arkasından konuşmuyor (belki Boris’in eski karısı konuşuyordur) varlıklı bir ailenin kızı, çok iyi okullarda okumuş ve gayet iyi bir kariyeri var. Üstelik Carrie’nin kendinden yirmi küsur yaş büyük Boris’e aşık olduğunu herkes biliyor…

Var mı aksini iddia eden, çıksın söylesin…

BU ARADA BAKIN İNGİLİZ ÜNLÜLER NELER YAPIYOR?

*İngiliz ünlülere de kendi aralarında kapışıyor. Yayıncı Pierce Morgan, milyarder işadamı Alan Sugar’ın “Herkes çıksın güneş banyosu yapsın” açıklamasının son derece aptalca olduğunu söyledi. Alan Sugar cevabı yapıştırdı, “Pierce Morgan’ı hiçbir zaman anlamadım zaten, güneşlenmenin neresi kötü?”…

Bakın İngiliz ünlüler ne yapıyor... Bir zamanlar evli bir erkeğe aşıktı, şimdi Başbakan karısı olmak üzere - Resim : 1

Bakın İngiliz ünlüler ne yapıyor... Bir zamanlar evli bir erkeğe aşıktı, şimdi Başbakan karısı olmak üzere - Resim : 2

*İşçi Partisi lideri, yani düne kadar lideriydi Jeremy Corbyn, yeni seçilen başkan Keir Starmer’i tebrik etti ve birlikte çalışamaya hazır olduğunu söyledi.

Bakın İngiliz ünlüler ne yapıyor... Bir zamanlar evli bir erkeğe aşıktı, şimdi Başbakan karısı olmak üzere - Resim : 3

*İngiliz oyuncu/aktivist Helen Mirren, ABD’de Nevada’daki Tahoe Gölü kenarındaki evinde şu ara. Yaptığı çağrılar ve anonslarla sağlık personeline destek olunmasını istiyor.

*Londra doğumlu oyuncu Kate Beckinsale, kendini yemeye ve tatlıya vurmuş görünüyor.

Bakın İngiliz ünlüler ne yapıyor... Bir zamanlar evli bir erkeğe aşıktı, şimdi Başbakan karısı olmak üzere - Resim : 4

*İngiliz şef ve TV yıldızı Gordon Ramsey, pozitif mesajlar veriyor takipçilerine, “zor günler geçiriyoruz ama kendimize iyi bakmalı ve yarınlar için güç toplamalıyız”…

*İngiltere’de sağlık çalışanları için yani NHS için teşekkür mesajları bitmek bilmiyor. Elton John, Daniel Craig, David Beckham, Kate Winslet, Eddie Redmayne, Ricky Gervais, Paul McCartney, aklınıza kaç İngiliz oyuncu, sporcu, şarkıcı varsa, kampanyayı destekleyen videolarda karşımıza çıkıyor.

Bakın İngiliz ünlüler ne yapıyor... Bir zamanlar evli bir erkeğe aşıktı, şimdi Başbakan karısı olmak üzere - Resim : 5

Bakın İngiliz ünlüler ne yapıyor... Bir zamanlar evli bir erkeğe aşıktı, şimdi Başbakan karısı olmak üzere - Resim : 6

Bakın İngiliz ünlüler ne yapıyor... Bir zamanlar evli bir erkeğe aşıktı, şimdi Başbakan karısı olmak üzere - Resim : 7

Elif Aktuğ

Odatv.com

elif aktuğ odatv arşiv