Bir sabah kalktığınızda dolandırıcılıktan ifadeye çağrılabilirsiniz

T.C. numarası bir yerlerde yazan milyonlarca insan bir sabah “dolandırıcı”, bir o kadar insan dolandırılmış olarak uyanabilir. Müyesser Yıldız yazdı

Hayaldi gerçek oldu; Türkiye'nin artık T.C. numarası dolandırıcılığı da var... Biri korgeneral, çok sayıda albay “dolandırıcı”sı da...

Nasıl mı?

Kısa süre öncesine kadar yaşanan “Ergenekon” dolandırıcılığını hatırlıyorsunuz değil mi? Bir şebeke kendisine savcı süsü vererek, “Ergenekon operasyonu kapsamında soruşturuluyorsunuz” ya da “Hattınız ve banka hesabınız terör örgütü yandaşlarının eline geçti” diyerek, insanların bankadaki tüm parasını çekip, söylenen yere bırakmasını istiyordu. Gazete ve tv'lerde yer alan haberlere, polisin tüm uyarılarına rağmen hakim, savcı, asker, öğretim üyesi, iş adamı, doktor, mühendis dahil bu yöntemle kimler dolandırılmadı ki!.. Son olarak Ekim 2013'te Prof. Dr. Canan Karatay bu dolandırıcıların kurbanı olmuş, Karatay bankadan çektiği 50 bin dolar ve 10 bin lirayı iki ayrı parka bırakmıştı.

BALYOZ-ERGENEKON İDDIANAMELERI BU İŞE YARADI

Dolandırıcıların Ergenekon-Balyoz davaları sayesinde buldukları yeni yöntem ise kelimenin tam anlamıyla şeytan işi!..

Basitçe anlatmaya çalışmadan önce şu teknik bilgiyi verelim.

Meğer kişinin hesabı olsun olmasın herhangi bir banka ATM'sinden kartsız sadece T.C. numarası ile para havalesi yapılıp, para çekilebiliyormuş.

Dolandırıcılığa gelince;

Önce internetteki bazı adreslere farklı farklı illerden satılık araba vs. ilânı veren dolandırıcılar, alıcı ile anlaşırlarsa telefon numarası ve başkasına ait T.C. numarasını verip, bir bankaya Kaparo yatırmasını istiyor. Bankaya para yatınca, sistem otomatik olarak dolandırıcının telefonuna şifre gönderiyor, dolandırıcı da o şifreyle gidip, herhangi bir ATM'den parayı çekiyor. Alıcı dolandırıldığını anladığında atı alan çoktan Üsküdar'ı geçmiş olurken, T.C. numaraları kullanılan vatandaşlar “dolandırıcılık” yapmaktan ifadeye çağrılıyor.

Bu dolandırıcılığın Ergenekon-Balyoz davalarıyla ne ilgisi var derseniz;

Şu ana kadar T.C. numaraları kullanılarak, “dolandırıcı” konumuna düşürülenlerin çoğunun Ergenekon ve Balyoz sanıkları olduğu tespit edildi. Bu da dolandırıcıların iddianamelerden faydalandığını gösteriyor.

Bu yöntemle “dolandırıcı” olanlar arasında Balyoz'dan yargılanıp, hapis yatan tahliye olduktan sonra geçen yıl YAŞ kararıyla emekli edilen Korgeneral Turgut Atman ile Albay Mehmet Erkorkmaz'ın, Ergenekon'dan da emekli Gazi Üsteğmen Avukat Serdar Öztürk'ün olduğunu öğrendik.

Bu isimler “dolandırıcılık yapmaktan” ifadeye çağrıldıktan sonra diğer Balyoz ve Ergenekon sanıklarını banka hesapları konusunda uyardı.

Uyarı üzerine herkes hem sözkonusu internet sitelerinde adlarına verilmiş ilân olup olmadığını araştırmaya, hem de hesaplarının bulunduğu bankalara T.C. numarası üzerinden alışveriş yapılamaması için talimat vermeye başladı. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, hesabı olsun olmasın herhangi bir ATM'den T.C. numarası ile işlem yapılabildiği için bugün itibarıyla bankalar da kurbanlar da çaresiz durumda.

Aynı konuda yine Balyoz sanıklarından emekli Hava Kurmay Albay Osman Başıbüyük'ün başına geleni de anlatalım. Arkadaşlarının uyarısı üzerine kendi adına satılık ilânı olup olmadığını araştıran Başıbüyük, “Osmaniye'den Volkswagen Golf arabasını satılığa çıkardığını” gördü. Sözkonusu internet sitesine hem mesaj gönderdi, hem telefon açıp, “Bu ilân bana ait değil, kaldırın” dedi. Ancak siteden, “İsim benzerliği olabilir” cevabını aldı ve o ilân halen duruyor. (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-satilik-golf-7-212615618/detay)

Balyoz ve Ergenekoncular “kumpasçılardan” kurtuldu da bakalım bu dolandırıcılardan nasıl kurtulacaklar.

Tabii sorun sadece onların değil, iktidar ve bankalar bu işe hemen el atmazsa T.C. numarası bir yerlerde yazan milyonlarca insan bir sabah “dolandırıcı”, bir o kadar insan dolandırılmış olarak uyanabilir.

Müyesser Yıldız

Odatv.com

arşiv