Bild’in gündeminde o fotoğraf var

Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild'in hedefinde AA var. Bild AA'nın haberini "Erdoğan'ın gazetecileri casus gibi" ifadeleriyle haberleştirdi.

Anadolu Ajansı’nın Suriye’deki Demokratik Birlik Partisi’nin ( PYD) Eş Başkanı Salih Müslim’in önceki gün Almanya Federal Meclisi’nin restoranında Sol Parti Milletvekilleri Sevim Dağdelen ve Heike Haensel ile yemek yiyen fotoğraflarını gizlice çekip abonelerine servis etmesi Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild’e konu oldu.

AA Federal Meclis lokantasında gizli çektiği fotoğrafları ‘ Terör Örgütü PYD/ PKK elebaşı Salih Müslim Almanya Federal Meclisi’nde başlığıyla servis etmişti.

“ERDOĞAN’IN GAZETECİLERİ CASUS GİBİ”

Bild gazetesinde "Erdoğan’ın gazetecileri Alman politikacıları casus gibi gözetliyor" başlığıyla verilen haberde Sol Parti Milletvekillerinin AKP medyası tarafından ‘teröristlere yardım edenler’ olarak görüldükleri ve Alman milletvekillerine karşı yine aynı basın tarafından kışkırtıcı haberler yapıldığı ifade edildi.

Haberde “Bir Türk gazeteci (fotoğrafı çeken Cüneyt Karadağ) Meclisin yemekhanesinde çektiği fotoğrafları AKP medyasına iletmiştir. Star gazetesinde haber ‘Almanya yine teröristler ile ilgileniyor’ şeklinde yer almıştır. AA tarafından söz konusu görüşme milletvekillerinin teröristler ile buluşması olarak değerlendirilmiştir” denildi.

“HABERSİZ ÇEKMEK BASIN AHLAKINA HİÇ UYGUN DEĞİL”

Sol Parti Milletvekili Dağdelen, Bild gazetesine verdiği demecinde Erdoğan’ın ajanlarının Federal Meclisin salonlarında dahi kendilerini adeta casus gibi gözlemlediklerini ve onların resmen casusluk yaptıklarını belirterek izinsiz fotoğraf çekmenin basın ahlak kuralları ile uyuşmadığını ifade etti.

“KİM IŞİD’E KARŞI MÜCADELE VERİYORSA”

Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Heike Haensel “Kim IŞİD’e karşı mücadele veriyorsa Almanya’da Erdoğan’ın askerleri (köleleri) tarafından hedef gösterilmektedir. Erdoğan’ın casuslarını Federal Meclis’de durdurma zamanı gelmiştir” dedi.

Sol Partili Milletvekilleri konuyu Meclis Başkanı Norbert Lammert’e iletti. Salih Müslim’in Sol Parti Meclis Grubu tarafından resmi olarak karşılandığı belirtildi.

Bild’in gündeminde o fotoğraf var - Resim : 1

Süheyla Kaplan

Odatv.com

arşiv