Beş ay sonra neden istifaya zorlandı

FETÖ'nün hedefindeki Tümamiral Cihat Yaycı, Erdoğan'ın sözlerinden beş ay sonra neden istifaya zorlandı?

Israrla yazıyorum:

FETÖ, emperyalizm projesidir…

FETÖ, iç politikasına değil, dış politikasına karşı olduğu için Erdoğan'ı devirmek istedi.

Peki, emperyalizm ülkemizde neden FETÖ iktidarına ihtiyaç duydu? Bunu bilmek için 2010 yılına dönmek gerekir:

ABD, Irak'tan çekileceğini açıkladı. Ortadoğu'da yeni dengeler kuruluyordu…

Erdoğan, ABD baskısına rağmen Brezilya ile birlikte arabuluculuk yaparak İran'ın yanında yer alıp Tahran deklarasyonu için uğraş verdi. İsrail bundan hiç hoşnut olmadı. Ki zaten Davos'ta Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında Gazze yüzünden “one minute” tartışması yaşanmıştı. Arkasından… Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisi olayında dokuz vatandaşımızın öldürülmesi İsrail ile ipleri kopma noktasına getirdi…

Bu arada… Anayasa değişikliği referandumuyla yargı tamamen FETÖ eline teslim edildi.

Türk Ordusu'nu tasfiye süreci başladı. Balyoz iddianamesi kabul edildi; 196 üst düzey şüpheli olarak yer aldı. 102 subay hakkında yakalama emri çıkarıldı. Askeri casusluk gibi kumpaslarla subayların tasfiye süreci hızlandırıldı. FETÖ, YAŞ kararıyla ordunun hassas birimlerine yerleşti…

Ki o yıl Kürt açılımına karşı çıkan ve inatla milli dış politikayı savunan Deniz Baykal da FETÖ seks kasetiyle tasfiye edildi. Oslo kasetiyle MİT hedef alındı…

Bitmedi…

572 YILLIK İHTİYAÇ

Tarih: 8 Nisan 2010.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS-US Geological Survey) yayınladığı raporda Kıbrıs, Lübnan, Suriye ve İsrail arasında kalan Levant Havzası'nda 3.5 trilyon metreküp doğalgaz ve 1.7 milyar varil petrol bulunduğunu öngördü… Bu miktar, Türkiye'nin yaklaşık 572 yıllık doğalgaz ihtiyacına yeterdi!

Rapor, Doğu Akdeniz'de enerji paylaşım mücadelesini başlattı. (Bölge stratejik açıdan da önemliydi. Kıbrıs adası bile, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'in kontrol edilmesi için çok önemliydi. ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkelerin bu amaçla üsler kurmadı mı? Annan Planı veya FETÖ'nün Kıbrıs'ı nasıl ele geçirmek istediğine girip konuyu genişletmeyeyim…)

Osmanlı döneminde hiç geçinemeyen Rumlar ile Yahudiler yıllar sonra 2010 yılında Doğu Akdeniz enerjisini paylaşma amacıyla (İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi) yan yana geldi! İsrail Başbakanı Yunanistan'ı ziyaret etti; istihbarat anlaşmaları vs. yapıldı…

Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'de yeni dengeler-ittifaklar kuruluyor ve Türkiye dışlanıyordu.

Türkiye bunun üzerine, KKTC ile kıta sahanlığı anlaşması imzaladı. Ancak. Diğer ittifak kıta sahanlığı değil; BM deniz hukuku sözleşmesi olan “münhasır ekonomik bölge” anlaşmasıyla Doğu Akdeniz'in yeraltı zenginliklerine el koymak istedi. Böylece… Türkiye'nin hakkı olan 189 bin km2'lik kıta sahanlığı sadece 41 bin km2'ye düşürülecekti!

Bitmedi…

BEŞ AYDA NE OLDU

Doğu Akdeniz'de enerji savaşı başladığında bölgede neler olduğuna devam edeyim:

Doğu Akdeniz'e sınırı olan Libya'da ayaklanma çıkarıldı. ABD merkezli “Şafak Yolculuğu Operasyonu” ile Kaddafi yok edildi; ülke bölündü.

Sonra, Doğu Akdeniz'e sınırı olan Suriye'de isyan tertiplendi.

Sonra, Doğu Akdeniz'e sınırı olan Mısır'da Sisi darbesi tertiplendi.

Mısır gibi Ürdün de Doğu Akdeniz'de karşı ittifaka katıldı.

Erdoğan, Lübnan ve Suudi Arabistan ile ikili anlaşmalar yaparak kuşatmayı yarmak istedi. Ancak Mısır darbesi ilişkileri darmadağın etti, Suudiler de karşı cepheye geçti.

Erdoğan kuşatmayı yarma çalışmalarını sürdürürken emperyalizm, Türkiye'de yeni iktidara ihtiyaç duydu: FETÖ.

15 Temmuz 2016 darbesi tertiplendi…

Tarih: 22 Aralık 2019.

Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'nda yaptığı konuşmada, deniz yetki alanları konusunda Libya ile 10 yıl önce ilk adımları attıklarını açıkladı:

-”Halen Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın Kurmay Başkanlığını yürüten Tümamiral Cihat Yaycı'nın bu konuda hazırladığı raporlar, haritalar, yazdığı makaleler ve kitaplar ortadadır. Dönemin Libya Devlet Başkanı Kaddafi ile bu meseleyi harita üzerinde konuşmuş, kendisiyle anlayış birliğine varmıştık…”

Peki, her şey bu derece açıkken…

Başta Yunanistan olmak üzere Doğu Akdeniz'de Türkiye karşıtı ittifak kuran ülkelerin ve emperyalizm kuklası FETÖ'nün hedefindeki Tümamiral Cihat Yaycı, Erdoğan'ın sözlerinden beş ay sonra neden istifaya zorlandı?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Odatv.com

soner yalçın arşiv