Başbakan'ın yakınındaki o ismin 'çılgın' projesi

Antalya Kemer’de bulunan Phaselis antik kenti bitişiğinde yapılması planlanan ve tepkilere neden olan 5 yıldızlı otel projesiyle ilgili bir açıklama...

Antalya Kemer’de bulunan Phaselis antik kenti bitişiğinde yapılması planlanan ve tepkilere neden olan 5 yıldızlı otel projesiyle ilgili bir açıklama da Orman Bölge Müdürlüğü’nden geldi. Konuyla ilgili haberlerimizin ardından Milli parkların bağlı bulunduğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, söz konusu parselin milli park sınırları içerisinde bulunduğu belirtilerek, “uygulama projelerinin kurumumuz açısından değerlendirmesi için izin sahibinin müracaat etmesi beklenmektedir” görüşüne yer verildi.

İlgili haberlerimiz için lütfen tıklayın:

"Dünyaca ünlü antik kente 5 yıldızlı çılgın proje"

"Başbakan'ın "Naber Fettah" dediği Tamince bakın ne yapıyor"

"Bir proje daha mahkemelik oldu"

"Tamince Odatv'nin o haberini doğruladı"

"Tamince'ye bungalov yanıtı"

Turizmci işadamı Fettah Tamince’ye ait Ares Fasilis şirketi tarafından Phaselis antik kentinin bitişiğindeki 180 dönümlük arazi üzerinde yapılması planlanan ‘Dream Phaselis’ adı verilen otel projesine ilişkin ilgili kurumlardan gelen açıklamalar sürüyor. Tamince’nin sahibi olduğu şirkete tahsis edilen arazinin bir bölümünün 1. derece arkeolojik sit alanı içerisinde kalması nedeniyle, “sit alanına müdahalede bulunulmaması” koşuluyla projenin uygulanmasında bir sakınca görülmediği yönünde görüş bildiren Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Melike Gül, ortaya çıkan tepkiler üzerine bir açıklama yapmıştı.

PROJE SAHİBİ TAMİNCE, ‘BUNGALOV YAPACAĞIZ’ DEDİ

İşadamı Fettah Tamince’nin “5 yıldızlı otel binası değil, bungalov yapacağız, çevreye saygılıyız” açıklamasının ardından bölgedeki milli parkların bağlı olduğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü de yazılı bir açıklama iletti.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ: ‘ARAZİ MİLLİ PARK SINIRINDA’

Konuyla ilgili haberimize konu olan Tekirova sınırındaki 878 parselde bulunan 180 dönümlük arazinin, Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde kaldığı bilgisine yer verilen Orman Bölge Müdürlüğü açıklamasında, “878 parsel, eski 187-594 parsellerin tevhid ve ifrazı ile oluşmuştur. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın 29. 07. 2005 tarih ve 25 sayılı oluru ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na mevzuata uygun olarak tahsis edilmiş ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine 15. 08. 2008 tarihinde teslim edilmiştir. 878 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planı Kültür ve Turizm Bakanlığının 06. 12. 2011 tarih ve 247081 sayılı yazıları ile onaylıdır” ifadelerine yer verildi.

‘İZİN SAHİBİNİN MÜRACAAT ETMESİ BEKLENİYOR’

Konuyla ilgili Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 16 Aralık 2013 tarih ve 2239 sayılı kararında; “Ares Faselis İnşaat Turizm A.Ş. tarafından yapılması planlanan ‘Dream of Phaselis’ unvanlı turizm konaklama tesisi projesine ilişkin, 180. 009 m2’lik 878 parselin, sit alanı dışında kalan 161. 383 m2’lik kısmında, sit alanına müdahale edilmemesi şartı ile projenin uygulanmasında sakınca olmayacağına karar verilmiştir. Ayrıca, alanın aynı zamanda Beydağları Sahil Milli Parkı sınırlarında kalması sebebi ile konunun (uygulama projesinin uygunluğu) Milli Park mevzuatı açısından ilgili kurumca değerlendirilmesi gerektiğine karar verilmiştir” denildiğine işaret edilen Orman Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasında, “bu bağlamda uygulama projelerinin kurumumuz açısından değerlendirmek üzere izin sahibinin müracaat etmesi beklenmektedir” denildi.

MİLLİ PARK MÜDÜRLÜĞÜ PROJEYE ‘UYGUNDUR’ GÖRÜŞÜ VERMİŞTİ

138 villa, 41 apart ve 10 suit daireden oluşan toplam 280 oda kapasiteli olarak inşa edilmesi planlanan tesisle ilgili firma tarafından hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulan Proje Tanıtım Dosyası’nda, koruma kurulunun ‘uygundur’ görüşünün yanı sıra Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan Beydağları Olimpos Milli Park Müdürlüğü de bölgedeki onaylı imar planları hükümlerine uyulması şartıyla bir sakınca bulunmadığı yönünde görüş belirtmişti.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

arşiv