Başbakan'ın müşavirinin darp ettiği kişi konuştu

Başbakan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Müşaviri Yusuf Yerkel’in internette...

Başbakan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Müşaviri Yusuf Yerkel’in internette dolaşan fotoğrafının dışında bir kişiyi daha darp ettiği ortaya çıktı. Gökan Ö. Z., Başbakanlık araçlarının tekmelendiği sırada arkadaşını gözaltına almak isteyen Başbakanlık korumalarına karşı koyarken Yusuf Yerkel’den yumruk yediğini açıkladı.

Soma’da işçi katliamı sonrasında 12 yıllık iktidarı dönemindeki en büyük protestoyla karşılaşan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir Somalıyı yumruklamasıyla birlikte danışmanı Yusuf Yerkel’in de birden fazla kişiyi darp ettiği ortaya çıktı. İlk olarak internette fotoğrafları dolaşan ve yerde yatan Somalıya tekme atarken görülen Yerkel o tekmeden sonra bir Somalıyı daha yumrukladı. Yumruk yiyen Gökan Ö. Z., Mert Taşçılar’a konuştu.

Gökan Ö. Z. o anları şöyle anlattı:

“Başbakanlık arabaları, konvoy halinde aşağı giderken, bizim gençlerden bir tane arkadaş arabaların önüne geçmeye çalıştı. Ben onu gözaltına alınmaması için ‘ne yapıyorsun’ diye çektim aldım. Ama daha sonra polisler bu arkadaşı almaya çalıştılar. Ben üstüne kapandım almasınlar diye. İlk önce o müşavir geldi yumruk attı bana. Daha sonra başbakanlık korumaları geldi. Korumalar ciddi anlamda şiddet uygulayarak Atatürk Caddesinden aşağı indiler.”

4 SAAT GÖZALTI

Gökan Ö.Z. yaşadıkları bununla da kalmadı. Aynı günün akşamı saat 21.00’de gözaltına alınan Gökan Ö. Z. gözaltı sürecini “Dün gözaltına alındım 9’da gözaltına alındım gece 1’de bırakıldı. 4 Saat gözaltında kaldım. Gözümde de şişlik oluştu” sözleriyle aktardı.

Mert Taşçılar

Odatv.com

Başbakan'ın müşavirinin darp ettiği kişi konuştu - Resim : 1

Başbakan'ın müşavirinin darp ettiği kişi konuştu - Resim : 2

yusuf yerkel başbakan erdoğan arşiv