"Başbakan ve çevresi bu bataklıkta boğulacak"

17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ortaya atılan iddialara ülke genelinde...

17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ortaya atılan iddialara ülke genelinde tepkiler sürüyor. Burdur’da sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan ‘Hırsızlık ve Rüşvet Düzenine Hayır’ mitinginde, garip-gurebanın hakkını savunma iddiasında olan AKP iktidarının ortaya çıkan rüşvet, taşan ve yolsuzlukların altında kaldığı ileri sürüldü. Mitingde yapılan konuşmada, Başbakan Erdoğan ve çevresinin oluşturulan yolsuzluk batağında boğulacakları iddia edilerek Başbakan’ın bir an önce istifa etmesi talep edildi.

BURDUR’DA YOLSUZLUK VE RÜŞVETE TEPKİ MİTİNGİ

Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Aslan, 11 yıldır iktidarda bulunan AKP ve gizli ortağı Gülen cemaati arasındaki ittifakın çatırdadığını belirterek, etrafa rüşvet, yolsuzluk, aşırma ve yiyiciliğin yayıldığını ileri sürdü.

"Başbakan ve çevresi bu bataklıkta boğulacak" - Resim : 1

‘AKP İLE CEMAAT SUÇ ORTAĞI’

Ağızlarını her açtıklarında Allah, peygamber ve din-iman sözleri dökülenlerin nasıl da dünya malına tamah ettiklerinin, nasıl da lüks ve şaşaa düşkünü olduklarının ve nasıl da paraya taptıklarının bir bir ortaya döküldüğünü öne süren Aslan, “her iki tarafın birbiriyle ilgili iddialarını birer itiraf olarak kabul ediyoruz. Çünkü ikisinin de masum olmadığını, suç ortağı olduklarını biliyoruz. Yolsuzluk, yoksulluk, zulüm düzeninin sorumlusu olduklarını biliyoruz” diye konuştu.

"Başbakan ve çevresi bu bataklıkta boğulacak" - Resim : 2

‘BAŞBAKAN DERHAL İSTİFASINI SUNMALI’

AKP iktidarının, bir yandan bütün toplumu gerici ve muhafazakâr zihniyeti doğrultusunda yukarıdan aşağıya yeniden şekillendirirken bir yandan da pervasızca uyguladığı neo-liberal politikalarla emekçilerin haklarına saldırdığı görüşünü savunan Aslan, konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti, ‘taşeron cumhuriyeti’ne dönüştü. AKP’nin ‘yeni Türkiye’sinde yaşam tarzlarına müdahale, sistematik bir hale dönüştü. Yolsuzluklar ve devletin içindeki tüm kirli ilişkiler teker teker ortaya dökülürken, Başbakan nafile bir çabayla yolsuzlukların üzerini örterek soruşturmanın kendisine ulaşmasını engellemeye çalışmaktadır. Üç bakanın istifasının ardından, kabine değişikliği gerçekleştirilmiş, yenileme görüntüsü adı altında tam anlamıyla ‘savaş’ ve ‘mutlak itaat’ kabinesi oluşturulmuştur. Kendi bakanının da itiraf ettiği gibi yaşanan yolsuzlukların baş sorumlusu olan Başbakan kendini kurtarmaya çalışmaktadır. Ancak Başbakan bilmelidir ki, artık geri dönüş yoktur. Ne bakanların istifası ne de kabine revizyonu yetmez, artık hükümet meşruluğunu yitirmiştir. Başbakan’ın derhal istifasını sunması kaçınılmaz olmuştur.

"Başbakan ve çevresi bu bataklıkta boğulacak" - Resim : 3

‘AKP İKTİDARI RÜŞVET VE YOLSUZLUĞUN ALTINDA KALDI’

Uzun süren AKP siyasetinin yolsuzluk batağına saplandığı, çok da uzak olmayan bir zaman dilimi içerisinde rant paylaşımının menfaat çatışmalarına döneceğini ve AKP’yi paramparça edeceğini halk olarak ifade ediyorduk. AKP’nin cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile karşı karşıya kalmasının ardında her ne kadar Cemaat-AKP çekişmesi var gibi gösteriliyor olsa da aslında bu yaşananlar, vahşi kapitalizmin hizmetkârı olan AKP hükümetinin uyguladığı neo-liberal politikaların yarattığı kokuşmuşluğun kaçınılmaz sonucudur. Bu aldatmacalar ülkemizin kaynaklarının uluslar arası sermayeye peşkeş çekildiği gerçeğini örtemez. Sebebi ne olursa olsun, ortada çok büyük bir pisliğin olduğuna en küçük kuşku yoktur. Garip-gurebanın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunma iddiasında olan AKP iktidarı, ortaya çıkan rüşvet, talan ve yolsuzlukların altında kalmıştır.

"Başbakan ve çevresi bu bataklıkta boğulacak" - Resim : 4

‘BAŞBAKAN VE ÇEVRESİ BU BATAKLIKTA BOĞULACAK’

Haklarında soruşturma başlatılan ve aralarında Başbakanın çocuklarının da bulunduğu kişilerin gözaltına alınması için harekete geçmesi istenen emniyet güçlerinin savcının talimatına uymaması ve ardından savcının görevden alınması da tam bir hukuk tanımazlıktır. Bu skandalın her aşamasının içerisinde olduğuna inandığımız Başbakan ve çevresi, oluşturdukları bu yolsuzluk bataklığının içerisinde boğulacaktır.”

Yusuf Yavuz

Odatv.com

17 aralık operasyonu Burdur arşiv