Başbakan gibi biz de şoka girdik!..

Başbakan Erdoğan Kanal 24’te katıldığı programda tutuklu gazeteciler için yine yargısız infaz yaptı okuyalım: “(…)Terör örgütü adına bunlar birçok...

Başbakan Erdoğan Kanal 24’te katıldığı programda tutuklu gazeteciler için yine yargısız infaz yaptı okuyalım:

“(…)Terör örgütü adına bunlar birçok şey yapıyorlar. Ortada bir terör örgütü var ve siz bu terör örgütüne yönelik bağlantılarınız ve onların şu veya bu şekilde eylemlerinde rol almışsınız ama sıfatınız gazeteciymiş.

Girmeyecek mi içeri? Bunları da görmemiz lazım. Türkiye bunun bedelini bugüne kadar çok ağır ödedi ve hala ödemeye devam ediyor. Şuanda yine birilerinin savunduğu içeride olan gazeteciler var ki bunların da Türkiye’de hükümet devirme, iktidar devirme gibi gayretlerin içinde olduğu çok açık, belgelerle ortada. Dosyaları, iddianameleri gördüğüm zaman ben de şoka girdim.”

Ve gelelim Odatv davasındaki duruma…

Ne diyor Başbakan Erdoğan; “dosyaları, iddianameleri gördüğüm zaman ben de şoka girdim.”

Biliyor musunuz sayın Başbakan, biz de okuyunca şoka girdik. Kurulan komployu daha bir inandırıcı yaparlar sandık. Ama yok. Bakın tutuklu gazetecilerin yargılandığı Odatv iddianamesinin durumuna:

134 sayfalık iddianamede; 361 kez “haber” 280 kez “kitap”, 53 kez “yazı/köşe yazısı” , 26 kez “röportaj”, 5 kez “makale” kelimesi geçiyor.

Silah yok, bomba yok, eylem yok!

Ne var?

Haber, kitap, makale, röportaj…

Yapmayın Sayın Başbakan…

Ellerine kalemden başka bir şey almayan insanları, bu kadar kolay yaftalamayın.

Bunun adı zulümdür.

“Zulümdar” olmayın

Odabusman

Odatv.com

Tayyip Erdoğan tutuklu gazeteciler arşiv