BAŞBAKAN BASINA SÖVÜYOR BİZİMKİLER ORALI DEĞİL

Bu yıl 19 Mayıs’ın stadlarda kutlanması yasaklandı. Yasağı koyan AKP Hükümeti’ne göre stadlarda yapılan kutlamalar askeri gösterilere dönüşüyor ve...

Bu yıl 19 Mayıs’ın stadlarda kutlanması yasaklandı. Yasağı koyan AKP Hükümeti’ne göre stadlarda yapılan kutlamalar askeri gösterilere dönüşüyor ve insanlara “tek adam”, adı konmamış olsa da “faşizm” görüntüsü veriyor.

Bu yasağın hayata geçirilmesinden 8 gün sonra İstanbul İl Kongresi’ni AKP bir stadda yaptı ve tüm gazetelere göre kongreye “tek adam” damgasını vurdu. Yer gök “tek adam”ı kutsayan sloganlar, afişler, şiirler ile inledi-donandı!

***

Kongrede yaptığı konuşmada Başbakan yine esiyor-gürlüyor, bu arada da basına bir kez daha açıkça sövüyor.

Yurt Gazetesi’nin 1. sayfadan, bazı gazetelerin iç sayfalardan verdiği habere göre Başbakan aynen şöyle diyor:

“On yıllardır, demokrasiye müdahale edenlere, kendi alanı dışına çıkanlara çanak tutanlar, bugün kalkmış, bu ülkenin şerefli askerlerine dil uzatıyorlar. Ya siz kimsiniz? Siz, daha düne kadar, birileri karşısında hazırola geçip, selam çakıp, aldığınız emir doğrultusunda köşe yazısı yazıyordunuz. Daha düne kadar, üniformalılar sizi arayıp, yazdıklarınızdan, söylediklerinizden dolayı sizi azarlıyordu. Bunları bu tasmalarından kurtaran biz olduk. Ama bunların boynundaki tasma dün ulusaldı, bugün terfi ettiler, uluslararası tasmaları boyunlarına taktılar.” (Gazeteler-28.05.2012)

Başbakan açık ve net 28 Şubat’a destek vermiş basın mensuplarına “köpek” diyor.

“Bunları bu tasmalarından kurtaran biz olduk...”

***

Basın mensuplarını düne kadar birileri karşısında hazırola (Çevik Bir-CÜ) geçip, aldığı emir doğrultusunda köşe yazısı yazmakla suçluyor. Onların tasmalarını Başbakan çıkarmış. Ancak, onlar Uludere’de yaşanan tragedya nedeni ile bu sefer TSK’ya kafa tutuyorlarmış. (Başbakan izin verirse kafa tutmak serbest, izin vermezse değil-CÜ) Şimdi de “uluslararası tasmaları boyunlarına” takıyorlarmış (WSJ gazetesindeki habere itibar ettikleri için-CÜ).

***

Gazetelerin çoğunda dün itibari ile bir tepkinin olmaması ilginç. Haklı tepkiyi bir tek Yurt Gazetesi vermiş. Haber çok taze. Herhalde tepkiler bugün itibari ile yoğunlaşır.

Ancak, dünkü gazetelerde okuduğum Kongre’yi bizzat izleyen 4 adet köşe yazarının “Kongre izlenimleri” arasında Başbakan’ın bu hakaret dolu sözlerinin olmaması beni çok ama çok şaşırttı.

Onlar Kongre’nin ne kadar muhteşem olduğunu, nasıl etkilendiklerini yazıyorlardı, ikisi araya hafif dozda eleştiri notları da koyuyordu ama Başbakan’a ettiği hakaret için tepki veren yoktu. Tepkiden vaz geçtim, yukarıdaki sözlere değinmek zahmetine bile girmemişlerdi.

Aralarında 3’ü Başbakan’ın kast ettiği gibi 28 Şubat’a destek veren, o dönemde başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Refah Partisi’ni “cumhuriyete karşı tehlike” olarak gören kişilerdi.

AKP İstanbul İl Kongresi’nden doğrudan izlenimlerini yazan Yalçın Bayer, Fatih Çekirge (Hürriyet), Mahmut Övür (Sabah) 28 Şubat’ta askere açık destek vermişlerdi. Onlara göre, Erdoğan ve arkadaşları “şeriatçı” oldukları için askerin siyasete müdahalesine olumlu bakmışlardı.

Başbakan “bunları bu tasmalarından kurtaran biz olduk” sözleri ile bizzat bu meslekdaşları ve benzerlerini kast ediyor. Onlara açık-seçik hakaret ediyor.

Ancak, hiçbirisinde tık yok!

Bakalım Metehan Demir, Fatih Altaylı, Ergun Babahan, Güneri Civaoğlugiller v.b. yarın-öbürgün ne gibi tepkiler verecekler?

Arşivler ortada; bu arkadaşlar ve benzerleri 28 Şubat’ta “birileri karşısında hazırola geçip, selam çakıp, aldığı emir doğrultusunda köşe yazısı yazıyordu”.

***

Maruz kaldığı hakarete cevap bile veremeyen medyanın hal-i pür melali gerçekten hazindir.

Merkez medyada itibar kaybı had safhadadır.

Ben 28 Şubat’ta bu arkadaşlarla ters düşmeme rağmen onlar adına Başbakan’a cevap veriyorum:

Başbakan; 28 Şubat’ta ben yanında durdum ama şimdi sana sesleniyorum:

Basın mensuplarına “köpek” diyemezsin!

Seni şiddetle kınıyor ve özür dilemeye davet ediyorum!

Dr.Cüneyt Ülsever/Yurt

Odatv.com

cüneyt ülsever Tayyip Erdoğan merkez medya arşiv