BAŞ İMAMLARI FETHULLAH GÜLEN ATIYOR

“Haliç’te Yaşayan Simonlar”ı yazan Hanefi Avcı, cemaatin Emniyet’ten sorumlu “imamı”nın “Kozanlı Ömer” diye bilinen Osman Hilmi Özdil olduğunu...

“Haliç’te Yaşayan Simonlar”ı yazan Hanefi Avcı, cemaatin Emniyet’ten sorumlu “imamı”nın “Kozanlı Ömer” diye bilinen Osman Hilmi Özdil olduğunu açıklamıştı.

Avcı, kitabındaki iddialar hakkında inceleme başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş’e, cemaatin TSK, MİT ve Yargıya atadığı “imamların” gerçek isimlerini de verdi. Avcı, “Haliç’te Yaşayan Simonlar”da Emniyet ve MİT “imamları”ndan kod isimleriyle bahsederken, TSK’da da “imam” bulunduğuna dikkat çekmekle yetinmişti.

Alınan bilgiye göre Hanefi Avcı, Savcı Keleş’e, tüm resmi kurumlarda “imam” bulunduğunu, ancak cemaatin en büyük ağırlığı TSK, Emniyet, MİT ve yargıya verdiğinden, en profesyonelleri buralarda görevlendirdiğini anlattı.

İfadesinde, sadece Emniyet ve MİT’in değil, TSK’daki “imamların” en tepesindeki ismi de gerçek kimliğiyle Savcı Keleş’e açıklayan Avcı’nın, bu kurumlardaki örgütlenme yapısını detaylı bir şekilde izah ettiği öğrenildi.

Odatv, Avcı’nın, “imam örgütlenme yapısı” hakkında anlattıklarından şu detaylara ulaştı:

-İmamların tamamı profesyonel yönetici ve mahalle sorumluluğundan başlayarak, bu noktaya getiriliyor…

-Emniyet’te polisler, emniyet amiri ve müdürlerden sorumlu imamlar, bunların üstünde “istişare kuru”, en tepede de “Kozanlı Ömer” var…

-TSK’da da birden fazla imam var. Emniyet’teki gibi, erlerden, subaylardan ayrı kişiler sorumlu. Bunların üstünde de bir “imam” görevli…

-Yargı’da kullandıkları imamları ise genelde avukatlardan seçiyorlar…

-Baş imamlar doğrudan Fethullah Gülen tarafından atanıyor ve doğrudan ona bağlı çalışıyorlar. Bunun için de yılda birkaç kez, belli periyotlarla onun yanına gidiyorlar…

-Kurumlarda İmam uygulaması eskiden beri var. Ancak 2003’e kadar pasif konumda kalıp, sadece hedef kurum ve kişilerle ilgili bilgi topladılar. 2003’ten sonra harekete geçip, açıktan çalışmaya başladılar. Şimdi ise tamamen operasyon aşamasındalar…

O MEKTUP DA ARTIK DEVLET ARŞİVİNDE

Hanefi Avcı’nın, Savcı Hamza Keleş’e verdiği ifadenin içeriğine ilişkin olarak önemli bir bilgiye daha ulaştık…

Avcı kitabında, bir belge, daha doğrusu Emniyetteki cemaat mensubu polislerin, Fethullah Gülen’e gönderdiği, “imam”dan şikayetlerini içeren bir mektuptan söz ediyordu.

O mektupta dikkat çeken noktalardan biri, Emniyet ve MİT imamlarının ABD’ye gidiş ve gelişlerinde FBI tarafından arandığı, üstlerindeki bilgi ve belgelere el konulup, bunların bir tutanakla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderildiği iddiasıydı.

FBI’nın gönderdiği o raporun, Emniyet Genel Müdürlüğü arşivinde de bulunduğu ortaya çıkmış, ancak polislerin Fethullah Gülen’e yazdığı mektubun devletin kayıtlarında olup, olmadığı anlaşılamamıştı.

29 Ağustos Pazar günü itibariyle, o mektup de resmen devlet arşivlerine girmiş oldu. Çünkü 5 saat süren ifadesi sırasında Hanefi Avcı, Savcı Keleş’e bu mektubun bir nüshasını teslim etti.

Peki, Avcı o mektubu nasıl ele geçirdi? Cemaatçi olmakla birlikte, gidişattan rahatsızlık duymaya başlayan, “Hanefi Abi”ye de sonuna kadar güvenen polisler tarafından ulaştırılmış!..

Müyesser Yıldız
Odatv.com

hanefi avcı arşiv