Yusuf Yavuz: Barbarlığa karşı umudun filmleri Antalya'da

'Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri' sloganıyla 14-20 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 11. düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin (İFF) Antalya programı, Muratpaşa Meltem Çarşısı'nda başladı.

'Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri' sloganıyla 14-20 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 11. düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin (İFF) Antalya programı, Muratpaşa Meltem Çarşısı'nda başladı. Havanın yağmurlu olmasına karşın saat 19:00'da başlayan açık havada gerçekleşen açılışa yoğun bir katılımın olması dikkat çekerken yönetmenliğini Metin Kaya’nın yaptığı ‘Soluk’ filminin gösterimiyle başlayan İFF'nin açılış gecesi, Ezginin Günlüğü konseriyle son buldu. Antalya Halkevci Kadınlar Korosu da festivalin açılışını renklendirdi.

Yusuf Yavuz: Barbarlığa karşı umudun filmleri Antalya'da - Resim : 1

YAĞMURA KARŞIN AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Antalya kent merkezinin yanı sıra Alanya, İbradı, Manavgat ve Elmalı ilçelerindeki gösterimlerle 20 Mayıs'a kadar sürecek olan İFF kapsamında Burdur kent merkezi ve Yeşilova ilçesinde de film gösterimleri yapılacak. Önceki akşam Muratpaşa Meltem Çarşısı'nda gerçekleştirilen festivalin Antalya programının açılışına yağmura karşın yoğun bir katılımın olması etkinliğe emek verenleri sevindirdi.

FESTİVALİN İMECE RUHU ANTALYA PROGRAMINA DA YANSIDI

Festivalin Antalya programı, Muratpaşa Belediyesi'nin yanı sıra Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Antalya Şubesi, Antalya Halkevleri, TMMOB, KESK, DİSK'in katkılarıyla gerçekleşiyor.

Yusuf Yavuz: Barbarlığa karşı umudun filmleri Antalya'da - Resim : 2

EMEKÇİLERİN YAŞAM MÜCADELELERİ BEYAZ PERDEYE YANSIYOR

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival, DİSK/ Sine-Sen, DİSK / DEV SAGLIK-İş, DİSK/Basın-iş, Türk-iş / Tez-Koop-İş, Türk-iş / Tek Gıda-iş, KESK / SES, TTB, Halkevleri, Sendika.Org ve ÇapulTV tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Yusuf Yavuz: Barbarlığa karşı umudun filmleri Antalya'da - Resim : 3

BARBARLIĞA KARŞI UMUDU ANLATAN 60 FİLM

1-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da eşzamanlı olarak gerçekleşen etkinliklerle izleyiciyle buluşan İFF kapsamında bu yıl 18'i uluslararası, 42'si de Türkiye'den olmak üzere toplam 60 film gösteriliyor. Dört büyük kentteki gösterimlerin ardından uzun bir yolculuğa çıkan festival kapsamında, Anadolu'nun çeşitli kentlerinde gerçekleştirilecek olan tüm gösterimler ücretsiz olacak.

Bu yıl 11. kez izleyiciyle buluşan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin gösterimleriyle ilgili ayrıntılı programlara bu bağlantıdan erişilebilecek. http://iff.org.tr/anasayfa

Yusuf Yavuz
Odatv.com

Yusuf Yavuz: Barbarlığa karşı umudun filmleri Antalya'da - Resim : 4

iff işçi filmleri festivali arşiv