Barajın yapılacağı köyde şüpheli yangın

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Darıbükü köyünde çıkan yangında...

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Darıbükü köyünde çıkan yangında üç köylünün evi ve bir samanlık kül oldu. Rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangında bir köylünün arı kovanları ile 60 arısı yanarak telef oldu. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangın kontrol altına alınırken olayla ilgili inceleme başlatıldı.

3 KÖYLÜNÜN EVİ İLE ARILAR YANDI

Bugün saat 14:30 civarında çıktığı belirtilen yangın, Osman Aybay adlı köylüye ait samanlıkta başladı. Tek başına yaşadığı öğrenilen 70 yaşlarındaki Osman Aybay'ın evine sıçrayan yangın daha sonra hızlanarak Mevlüt Ürkün ve Salih Üresin adlı köylülerin evini de etkisi altına altı. Rüzgarın etkisiyle hızlanan yangın köyün bitişiğindeki ormanlık alana sıçrayarak etkisini arttırırken, Hüseyin Ürkün adlı köylüye ait olduğu belirtilen arı kovanlarını da yaktı. Yangında 60 civarında arının telef olduğu öğrenildi.

Barajın yapılacağı köyde şüpheli yangın - Resim : 1

EVDE KİMSE OLMAMASI CAN KAYBINI ÖNLEDİ

Can kaybı yaşanmayan yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürdürülen yangınla ilgili sorularımızı yanıtlayan evi yanan köylülerden Salih Üresin, olay sırasında Isparta'da olduğunu ve evde kimsenin bulunmadığını söyledi. Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir bilgisi olmadığını dile getiren Üresin, olayla ilgili yapılacak incelemenin ardından gerekli işlemleri başlatacaklarını söyledi.

Barajın yapılacağı köyde şüpheli yangın - Resim : 2

'EVLER BARAJ İÇİN KAMULAŞTIRILDI, KÖYLÜ MAĞDUR EDİLMESİN'

Darıbükü köyü Muhtarı Memhet Avcu ise yangının çıkışında kasıt olabileceğini öne sürdü. Yanan evlerin bir süre önce inşaatına başlanan Kasımlar Barajı ve HES projesi için kamulaştırma kapsamına alındığını anımsatan Muhtar Avcu, "köyde baraj için kamulaştırma kapsamına alınan evlerin yerine yenilerinin yapılmasını istiyoruz. Kış mevsimi yaklaşırken bir çoğu yaşlı olan ve yalnız yaşayan köylülerin mağdur edilmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

Yusuf Yavuz ağaç katliamı arşiv