Bakın aslında ne oluyor

Hürriyet Gazetesi’nin Pazar günü kullandığı manşet çok güzeldi: “PYD Balkonda!” Başlığı süsleyen resimde sınır ötesindeki bir binanın balkonundan...

Hürriyet Gazetesi’nin Pazar günü kullandığı manşet çok güzeldi:

“PYD Balkonda!”

Başlığı süsleyen resimde sınır ötesindeki bir binanın balkonundan PYD’liler Türkiye’ye el sallıyorlardı. Ancak, bence manşet sadece resmi anlatmıyordu.

Türkçede “balkonda” diye bir tabir vardır. Bir meselede “Şahıs X balkonda” dendiğinde o meseleden nerede ise hiç emek sarf etmeden en büyük payı alan kastedilir. Birileri ona lütufta bulunmuştur.

Gerçekten de PKK’nın Suriye kolu PYD Kuzey Suriye’de ABD tarafından balkona oturtulmuştur.

***

“Ahmet Davutoğlu (AD) politikaları” sayesinde Türkiye Suriye’de hem Selefi Nusra’yı, hem PYD’yi eğitim+silah+teçhizat ile uzun süre destekledi.

Şimdi de hem Nusra, hem PYD Türkiye’yi vuruyor.

TSK ve MİT ise sadece seyrediyor!

AD “kafamızı kızdırmayın, sonra fena olur ha!”, diyerek Ankara’da tafralanıp duruyor.

***

BAKIN ASLINDA NE OLUYOR?

1) ABD T.C.’ye Suriye’deki muhalifleri kışkırtması için hem para, hem silah, hem de teçhizat verdi. CIA Türkiye içinde muhalifleri eğitmeye kalktı. Ancak, T.C. tercihini Sünni ağırlıklı muhaliflerden yana kullandı. Bu konuda o kadar aşırıya kaçtı ki, sırf Sünni diye El Kaide, Nusra türü terör örgütlerini de eğitti, besledi, silah verdi. Kendisine hasım olan bu örgütlerle içli dışlı olmaması için ABD “Ortadoğu Baş Bayii T.C.’yi şiddeti git gide artan tonlarda birkaç kez uyardı. T.C. ise uyarıları hiç dikkate almadı. Burnunun dikine gitmeye kalktı. Sonunda geçen mayıs ayında RTE ve Sanço Panço’su AD “Ortadoğu Baş Bayililik görevlerinden azil edildiler.

2) ABD’nin Ortadoğu Planı’na göre T.C. PKK ile barışacak, Suriye, Irak ve İran Kürtleri, Türkiye-Kürtleri liderliğinde ve TSK koruması altında “özerkliğe” kavuşacaktı. Böylece, Suriye ve İran kuşatılacak, belki de nihayetinde iki ülkede birden rejim değişikliğine gidilecekti. Ayrıca Kuzey Irak petrolü güvenli bir şekilde İskenderun’a taşınacak, deniz yolu ile dünyaya arz edilecekti. RTE bu plana da “evet” dedi ama bu konuda da, en başından beri belirttiğim gibi, hiç bir hazırlık yapmadı. Üstelik Kürtlere özel imtiyazlar tanıyacak kanunları TBMM’ye getirecek yüreği de yok. RTE “Barış Süreci”ni katakulli ile idare etmeye çalışıyor ama PKK da ABD de durumun farkında!

3) Bu arada ABD duruma el koydu. PYD İngiltere ve ABD tarafından çeşitli konularda ağırlıklı olarak Adana bölgesinde eğitildi, parasal olarak desteklendi. RTE ile AD bir sabah uyandılar ki; sevgili Nusracıları ile daha az sevgili PYD’cileri hemen Türkiye’nin dibinde kapışmışlar. İkili ertesi sabah uyandılar ki; PYD Nusra’yı kovmuş, 877 km’lik Türkiye sınırında “özerk Kürdistan” kuruyor. Irak ile birlikte PKK Türkiye’nin en büyük sınır komşusu oluyor. Böylelikle ABD:

i) Suriye’de gıcık kaptığı Sünni Nusra’dan kurtuluyor. Yerine paydaşı PYD (PPK)’yı yerleştiriyor. Türkiye’yi Suriye’den hepten koparıyor.

ii) Türkiye’ye “PKK’ya özerklik verme konusunda sözünü tut, yoksa ben zaten özerk Kürdistan’ı inşa ediyorum!” diyor. Eğer, kısa sürede PKK’ya verdiği sözleri tutmaz ise başbayiliği yitiren Türkiye “Ortadoğu Oyunu”nda tamamen yalnız kalacak.

***

Bugün itibari ile manzara-ı umumiye şöyle:

1) Rusya ile limoniyiz,

2) İran ile açık hasımız.

3) Suriye’den tamamen tecrit olduk.

4) Irak ile ilgili ağzımızı açamıyoruz.

5) Başbakan, attığı o kadar salvoya rağmen Gazze’ye adım atamıyor.

6) İsrail-Filistin barış masasına Türkiyesiz oturuyor.

7) İsrail Türkiye’ye tazminat ödeme konusunda top çeviriyor.

8) Mısır’daki konumumuzun Suriye’ye benzemesine ramak kaldı.

9) “Laiklikte ısrarlı olmayan demokrasi” modeli göçtü. Müslüman Biraderler efsanesi yerle yeksan oldu.

10) RTE-AD çiftinin kurduğu “Ortadoğu’da Sünni İmparatorluğu” düşleri rüya olmaktan çıkıp önce kâbusa dönüştü, şimdi de ağır yenilgiye koşuyor.

11) AD’nin ne Ortadoğu’da, ne Batı’da, ne ABD’de zerre kadar itibarı kaldı.

12) RTE bütün dünyada tecrit edilmiş bir yalnız adam. Artık tek silahı kendi vatandaşına uyguladığı hiddet ve şiddet’

Dr.Cüneyt Ülsever/ Yurt Gazetesi

Odatv.com

rte sanço panço pyd arşiv