Bakan Bozdağ 5.5 milyar’ı nereye harcıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaklaşık 5.5 milyar liralık, eski parayla 5.5 katrilyonIuk bütçesi 5 Kasım'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaklaşık 5.5 milyar liralık, eski parayla 5.5 katrilyonIuk bütçesi 5 Kasım'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Meclis Kulisi olarak bu toplantıda konuşulanları yerinde dinledik. Teknik olarak bu bütçe bilmem kaç Bakanlığın bütçesinden büyük vb. tartışmalar Komisyon'da epey yapıldı. Tüm bunlar çeşitli yerlerde de yazılıp çiziliyor. Komisyon'da yapılan çok daha başka bir tartışmanın altını çizmeli.

BOZDAĞ: DİYANET’İN BÜTÇESİ YETERSİZ

Diyanet'ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a göre bu bütçe yetersiz.

Bütçenin yüzde 94'ünün personel gideri olması, yatırım harcamasının çok düşük olduğunu söylüyor. Bu arada hemen belirtelim. AKP iktidara geldiğinden bu yana 6 binin üzerinde Diyanet çalışanı farklı kurumlara geçmiş. Tahmin edileceği gibi, bunların çoğu Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde değerlendirilmiş. Diyanet'in 5.5 milyarlık bütçesi içinde bu kişilerin maliyetleri yok.

Bakan Bozdağ'a göre imamsız Camiler var. Cenaze namazı kılacak hocaların olmadığı yerler var. Tek bir mezhebin inanç sistemine göre hareket eden, diğer tüm mezhebe ve dine mensup yurttaşlarından vergi alıp o parayla kendilerine hizmet vermeyen ve 5.5 milyarlık devasa bütçeye sahip bir kurumdan sorumlu Bakanın bunu söylemesi gerçekten ilginç.

Meclis Kulisi

Odatv.com

Bekir Bozdağ arşiv