Bak şu kurnaza

Cem Say ve çevresi öyle yazıyor ki; sanki Kongolular aşıya karşı olduğu için çocukları ölüyor! Emperyalist sömürünün neye yol açtığına dair tek söz etmiyorlar.

“İnsanları kandırmak, kandırıldığına inandırmaktan daha kolaydır.”

Sizi kandırmalarına izin vermeyin!

“Kara Kutu-Yüzleşme Vakti” kitabım çıkar çıkmaz saldırı başladı.

Kolesterol, şeker, tansiyon, vitaminler gibi onca konu yazdım ama tek konuyla ilgiliydiler: Aşı! Oysa…

Kitapta altını çize çize yazdım:

– “Elinizdeki kitapta anlatmak istediğim yararı zararından çok aşının ekonomi-politiğidir.”

Hedefim küresel ilaç şirketleri yani kapitalist tıp anlayışı. Ki “aşı yalanlarını” da somut örnekler üzerinden yazdım.

Ancak. Kitabın tek sayfasını açmayanların gerçeklerle ilgileri yoktu. Cem Say da bunlara katıldı. Dün sabaha kadar bir ay içinde sadece aşı konusunda 46 tweet yazdı, 37 retweet yaptı!

Kitap çıktıktan sonra birden Cem Say, aşı konusuna çok duyarlı oluverdi. Ne oldu salgın mı var; aşı karşıtı büyük kampanya mı var? Tek yaşanan kitabımı aşı üzerinden karalamak!

Yetmemiş olacak ki Cumartesi akşamı Cem Say, aşı konusunda Odatv'ye yazı gönderdi. Demek bizi hatırlamıştı; son yazısını yedi ay önce yollamıştı! Geçen yıl ise sadece tek yazısı yayınlanmıştı!

Say'ın yazınının yayınlamasına karşı çıktım. Niye?

LOBİNİN KANKASI

Geçen Cuma günü...

Bu köşede aşı üzerinden kitabım hakkında kara propaganda yapan küresel ilaç şirketi GSK lobisini deşifre etmeye başladım...

Bu lobinin “kankası” Cem Say’ın bir gün sonra Odatv’ye aşı yazısı göndermesi tesadüf mü? Kırk gündür sosyal medyada yazdıklarını-paylaştıklarını alt alta sıralayıp "makale" adı altında Odatv’ye göndermesinin amacı ne? Odatv’nin özgün-ezber bozan yazılar yayınladığını bile bile, sosyal medyada herkese ezbere bildiği paylaşımlarını neden bize yazıp gönderdi? Yayınlanmayacağını biliyordu!

Hemen şunu yaptı:

Odatv’nin yazısını yayınlamadığını belirtip şu tweeti attı:

- “Sizce hangi yayın organı aşılarla ilgili yazımı yayınlama cesaretine sahip.”

Sanki ilaç şirketlerinin tekerine çomak soktu! Lise düzeyinde makaleydi yazdığı oysa, ne cesareti arkadaş?

Cumhuriyet yazıyı yayınlama "cesareti" gösterdi! Şu komik hale bakar mısınız? Yetmedi. Aynı yazı “Bilim ve Teknoloji” dergisinde yer buldu. Ki Cem Say, asıl bu derginin yazarıydı! Odatv’ye iki yılda, iki yazı gönderen Cem Say, aşı yazısını neden köşesinde yayınlamadı? Belli: Lobinin amacı, beni "aşı karşıtı" göstermekti. BirGün’den Sabah gazetesine beni "sansürcü" ilan etmelerine şaşırmak gerekir mi? Ah şu vasat kurnazlık...

ASIL GERÇEKLER

Kitapta yazdım…

Sürekli söyledim…

Aşı karşıtı değilim.

Küresel şirketlerin/kapitalist tıbbın aşı oyununu bozma taraftarıyım.

Gerçekleri halktan gizlemek isteyenlerin tek “silahı” istatistik yalanlar! Örneğin…

Cem Say, sürekli Kongo'da kızamıktan ölen çocukların sayısını veriyor. İşte… “Aşının ekonomi-politiği” diye üzerinde ısrarla durduğum budur:

Kongo 1960'lara kadar Belçika sömürgesiydi. Bağımsız olduktan sonra da emperyalistler, ülkenin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini sömürmek için iç savaş çıkardı. Kongo yoksullukla, hastalıkla ve iç savaşla kırılıyor. Beş milyon Kongolu yaşamını kaybetti.

Ülkede sağlık hizmetleri yapılamıyor. Bu yıl 5 bin 110 çocuğun kızamıktan öldüğü belirtiliyor. (Ki gerçekliğinden şüpheliyim; ülkede sağlık istatistiği tutmak olanaksız.)

Cem Say ve çevresi öyle yazıyor ki; sanki Kongolular aşıya karşı olduğu için çocukları ölüyor! Emperyalist sömürünün neye yol açtığına dair tek söz etmiyorlar.

Dediğim; aşı konusunda ekonomik-çevresel koşulları gözardı edemezsiniz!

Say'ın yazdığı diğer örnek Samoa adası! Aşı lobileri 190 bin nüfuslu bu Okyanus ülkesini sürekli dünya gündeminde tutuyor: “Bugün aşı yaptırmayıp ölenlerin sayısı şu oldu!”

(Sudan'da “Eş Şifa” aşı/ilaç fabrikasını bombalayıp çocukların ölmesine sebep olan aşı şirketi sahibi ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld konusunda tek satır yazmazlar.)

Peki, Samoa'da neler oluyor? Yazmadıkları şu:

– Aşı yüzünden iki bebek hayatını kaybetti; insanlar panikledi ve çocuklarına aşı yaptırmamaya başladı.

Bakınız:

Dünyada aşı karşıtlığından çok, tereddüt artıyor. Kapitalist tıp anlayışına güvenilmiyor. “Aşıyı her yönüyle tartışalım” dediğim bunlar…

Küresel ilaç şirketlerinin -Dünya Sağlık Örgütü vasıtasıyla- maksatlı yayınlarını ısrarla tekrarlamak sorunu çözmüyor…

Bu arada… Cem Say “Kara Kutu” kitabımı okumuş mu; hayır! Maksat okumak, eleştirmek değil ki, karalamak!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Odatv.com

Bak şu kurnaza - Resim : 1

soner yalçın arşiv