Bağırsaklarla cinselliğin ne alakası var

Bağırsakların vücudun ikinci beyni olduğu bilinmektedir...

Bağırsakların vücudun ikinci beyni olduğu bilinmektedir.

Aynı zamanda bağışıklık ve hormon sisteminin önemli bir parçası olduğu için kandidiyazis semptomları tüm sistemleri ilgilendirir.

En sık görülen klinik şikayetler:

Depresyon, anksiyete, muhakeme zorluğu, depresyon, sinirlilik hali, konsantrasyon güçlüğü

Konstipasyon (kabızlık), diyare, meteorizm (karın bölgesinde gaz), mide ekşimesi, buna bağlı boğaz yanması, hazımsızlık, bağırsak krampları sebebi ile karın ağrısı, anüste kaşıntı, irritabl bağırsak sendromu benzeri şikayetlerin olması

Karaciğer enzimlerinde artış, pankreas enzimlerinde azalma, şişmanlama, kilo verememe

Şekere duyulan açlık; bağırsak mantarlarının aşırı şeker tüketmesi nedeniyle kişinin kanında şeker düşüklüğü görülür. Bundan dolayı kişi sürekli şekerli besinler yer.

Halitozis (ağız kokusu), diş ve dişeti hastalıkları, oral aftlar, dişeti ve dilde beyaz tabakalar oluşur, fırçalama ve yıkama ile geçse de yeniden oluşur.

Kronik yorgunluk, uyku bozuklukları, bitkinlik, enerji eksikliği, tükenmişlik hissi, keyifsizlik

Kronik ağrılar, fibromiyalji, migren, kas kasılmaları, eklemlerde şişkinlik ve ağrı

Akne, cilt döküntüleri, cilt hastalıklarının alevlenmesi, egzama, sedef, alerjik reaksiyonlar, kaşıntı

İdrar yolları şikayetleri (özellikle kadınlarda), dismenore, vajinal enfeksiyon ve mantar enfeksiyonlarının yaygın hale gelmesi, hormonal dengesizlik; erkeklerde prostatit, iktidarsızlık

Çocuklarda hiperaktivite, öğrenme ve davranış bozuklukları, iştahsızlık, tekrarlayan kulak enfeksiyonları

Nefes darlığı ve kalp rahatsızlıkları

Bağırsaklardaki mantarlar faydalı bakterileri yavaş yavaş yok ederek onların yerini alır. Bu nedenle de kişide kabızlık, ishal vb. rahatsızlıklar ortaya çıkar.

Kişi alkol kullanmadığı halde ağızda alkol kokusu

Kronik mesane ve vajina iltihaplanması

Eklem ve kas ağrıları: Mantarların salgıladığı mikotoksinler eklem ve kaslarda yoğunlaşarak ağrılara sebep olur.

Konsantrasyon güçlüğü

Cinsel isteksizlik: Kişide enerji yetersizliği olduğundan cinsel isteksizliğe sebep olur.

Mantarlar doğum kontrol hapları ile daha da çok yayılırlar.

MAYA MANTARI TEDAVİSİNİN AMACI

Zaman kaybetmeden kişiye bağışıklık sisteminin işlevini tekrardan kazandırmak şarttır. Yapılacak olan bir gaita analizi sonucu kandidanın seviyesi ve bağırsak kaynaklı bağışıklık sistemi için önemli bir gösterge olan IgA seviyesi ve flora endeksi yön gösterici olur.

Maya mantarını (Kandida) tedavi ederken çok yönlü bir yaklaşım gerekmektedir. Çünkü kandidayı sadece bir ilaçla ortadan kaldırmak pek mümkün değildir. Kimyasal antimikotiklerin tek başlarına kullanımları sonrası tekrarların sık görülmesi bugün tamamlayıcı tıp yaklaşımıyla yapılan bütüncül tedavi protokollerini oluşturmuştur. Bu bakış açısıyla kandidanın ortadan kaldırılmasına neden olacak vücut koşullarının ve sağlıklı bakterilerin yenilenmesi için regüle bir ortamın sağlanması hedeflenmektedir. Tedavinin en önemli ayağı nöralterapi ile bağırsak sisteminin işlevinin düzenlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve beslenmenin düzenlenmesi ile kandidanın aç bırakılmasının sağlanmasıdır. Bedenin tekrardan kendini regüle etmesini sağlamak önemlidir.

Bu konuda ve benzer konularda daha fazla bilgi edinmek için “Detoksu Keşfet, Duygusal Beyin Bağırsak, Güzel, Mutlu ve Sağlıklı” kitabımdan faydalanabilirsiniz.

Hüseyin Nazlıkul

Odatv.com

Nöralterapi ve Hüseyin Nazlıkul’un diğer tedavi yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Buradan; https://www.huseyinnazlikul.com/icerik/noralterapi-tedavisi-213