Askerlerin zehirlendiği Manisa'da neler yaşandı

Manisa'da yüzlerce askerin zehirlenmesinin ardından AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'dan sabotaj uyarısı gelmesi dikkat çekti...

Manisa'da yüzlerce askerin zehirlenmesinin ardından AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'dan sabotaj uyarısı gelmesi dikkat çekti.

Konunun ayrıntılarını Odatv'ye anlatan Özdağ "Provokasyon var" derken, olayı en başından bu yana takip eden CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise askerlerin kan değerlerinde açık şekilde zehirlenme belirtisi olduğunu aktardı.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan çok sayıda asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılmıştı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre AKP Manisa Milletvekili Özdağ, "her türlü ihtimalin" düşünülmesi gerektiğini belirtti ve şunları söyledi:

"Bu konularla ilgili sabotaj ihtimali de araştırılmalıdır. Her ihtimali düşünmemiz gerekiyor. Eğer ihtimalleri düşünürsek o ihtimallere göre tedbirler alırız. Şuan için burada bir sabotaj ihtimali yok, bugünkü psikolojik havayla veya biz hastalandık denen ifadelerle ilgili ama daha önceki ifadeleri de değerlendirmekte fayda var. Orada çalışan kişilerden orada görev yapan herkese kadar gerek yemek alınan yerden gerek burada kazanların başında duran kişilere kadar da bir araştırma yapılması hem emniyetimizin hem askeri istihbaratımızın hem de milli istihbarat teşkilatımızın görevidir diye düşünüyorum"

Sabotaj ihtimalinin araştırılmasını dile getiren Özdağ, neden böyle söylediğine dair ayrıntıları Odatv'ye anlattı.

Olayın başlangıcında birkaç askerin bulantı şüphesiyle komutanlarına başvurduğunu anlatan Özdağ, "Komutan da korkarak birlikte anons ettiriyor böyle bir hissiyatı olan varsa revire başvursun diye. Daha sonra da başvuran asker sayısı 590'a çıkıyor. Ancak burada ilginç bir olay yaşanıyor. Anonsun ardından revirin önünde 15 asker aynı anda kendini yere atıyor. Fakat zehirlenme şüphesiyle başvuran askerlerden birinde bile kusma görülmüyor" diye konuştu.

Konunun adli olarak soruşturulduğunu hatırlatan Özdağ, "Doktorlarımız ve bakanlığımız olayın fizyolojik yönünü de tabaklara kadar bakarak araştıracak" dedi. Zehirlenme şüphesiyle revire başvuran askerlerin eğitimlerin 5. gününde olduğunu hatırlatan AKP'li Özdağ, yemek yedikten 15 dakika sonra zehirlenme şüphesinin olmasını da sorguladıklarını anlattı. Özdağ, doktorların kendilerine, yemeği yedikten 1 buçuk saat sonra kana karıştığını anlattığına dikkat çekti.

"Bu işin provokasyon kısmı var" diyen Özdağ, olaydan siyasi rant elde edilmek istenmemesini söyledi.

"ADLİ VAKA KAYDI YAPMADILAR"

Zehirlenme vakasını en başından bu yana kamuoyuna taşıyan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de Odatv'nin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Biçer, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na raporların verilmesinde gizlilik kararı aldırıldığını belirterek, "Askerlere hastanede adli vaka girişi yapılması gerekiyorken normal vaka girişi yapıldı. TC kimlik numarasını girdiğimiz askerlerin sistemde sağlık kaydı çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın olayı ört bas etmek istediğini aktaran CHP'li Biçer, "Bilimsellikten uzak çalışma yapıyorlar. Bakan istifa etmeli" dedi.

Yemek şirketinin anlaşmasının bakanlık tarafından fesih edilmesini hatırlatan Biçer, "Madem zehirlenme yok anlaşmayı neden fesih ediyorsunuz. Gerçek dışı konuşuyorlar ve olayın ciddiyetinden uzaklaşıyorlar. Bakan derhal istifa etmeli" ifadelerini kullandı.

Mert Taşçılar

Odatv.com

Askerlerin zehirlendiği Manisa'da neler yaşandı - Resim : 1

selçuk özdağ Manisa asker zehirlenmesi Tur Yıldız Biçer arşiv