Aşk, şiddet, entrika, yalan dolan hikayesi

Elif Aktuğ yazdı...

Bu adam Z kuşağı için ne ifade ediyor bilemem ama bizim kuşak için çok şeydi. Sadece iyi bir aktör değil, sadık bir sevgili modeliydi, romantik bir sevgiliydi, serseri bir aşık, uslanmaz bir çapkındı..

Bu adam dediğim de Johnny Depp, adamların kralı!

Bir süredir, aslında bir kaç yıldır magazin basını Johnnyciğim ve yelloz hanımının ilişkileri, boşanma süreçleri ve ardından karşılıklı açılan davalarla pek ilgili. Yelloz hanımı dediğim de Amber Heard.

Aşk, şiddet, entrika, yalan dolan hikayesi - Resim : 1

Hemen her gün mahkeme haberleri çıkıyor, takip ediyorum, gönül isterdi ki Virginia Fairfax'ta mahkeme salonunda olayım, size canlı yayınlar yapayım.

Artık ne kadar ilgileniyorsanız tabii konuyla, bilemem.

Ama işin içinde aşk şiddet entrika yalan dolan her şey var, seversiniz bilirim.

Her gazete bunları manşet yapıyor günlerdir, elime attığım mecrada ilk haber "Johnny şunu dedi, Amber bunu giydi" şeklinde. Dün misal, Amber'in Johnny'nin giyim tarzını taklit ettiği haberleri vardı, mahkemeye benzer kıyafetlerle gelmişler falan.

Geçtiğimiz hafta üç defa ifade veren ve eski karısına 50 milyon dolarlık bir dava açan Johnny Depp ve Amber Heard nasıl tanıştılar, nasıl aşna fişna oldular, merak etmiyor musunuz, baştan bir anlatayım olup biteni? Johnny Depp 1963 doğumlu, Amber 86'lı bu arada; zaten evlendiklerinde de hiç sevmemiştim bu kızı, bakın adamın başına ne işler açtı!

13 YILDA NEREDEN NEREYE GELİNDİ?

Tanıştıkları yıl 2009. İlk kez "The Rum Diary" filminin çekimleri için biraraya gelmişler. Film 2011'de gösterime girmişti. Sinema sektörüne 1984'te tesadüfen tanıştığı Nicolas Cage sayesinde giren Johnny Depp, Amber ile tanıştığı sırada Vanessa Paradis ile birlikteydi!

Aşk, şiddet, entrika, yalan dolan hikayesi - Resim : 2

Arkadaş bu sektör de çok riskli, dünyanın en güzel kadınıyla evlendim diyorsun, karşına ondan güzeli çıkıyor! Aklını alıyor. Bizimkinin de aklı gitmiş zaar. Filmde de ilk görüşte aşık olduğu bir kadını oynamıştı Amber kızımız.

O güne dek kayda değer bir oyunculuk deneyimi yok, şans işte, Johnny ile oynadığı yetmiyormuş gibi, kalbini de çalıyor 2009'da. Mahkemede ilk tanıştıkları zamanı ve hatta filmde karşılıklı oynadıkları sahnede neler hissettiğini de anlattı Johnny. Zaten tanıştıktan iki yıl sonra filmin tanıtım gezilerine çıkınca olanlar olmuş.

Gelelim 2012'ye. Johnny iki çocuğunun annesi Vanessa Paradis ile ayrılıyor, kadın dayanamadı elbette kocasının çapkınlıklarına. Koydu kapının önüne, artık nasıl ah ettiyse, adam gün yüzü görmedi o günden beri.

15 AY SABRETTİ JOHNNYMİZ!

2014'te Amberciği ile nişanlandı, şu meşhur Met Gala'ya da nişanlısını koluna takarak gitti.

Aşk, şiddet, entrika, yalan dolan hikayesi - Resim : 3

Bir yıl sonra da evlendiler. O yıl mesela Amber Heard'ün de oynadığı Danish Girl gösterime girdi, şahane bir filmdi ve anlamamıştım, safım ya "Bu kadın nasıl oynadı bu filmde" diye düşünmüştüm. Koca etkisiydi tabii.

2016'da 15 aylık evliliklerinin bittiğini açıkladılar.

Bu kadar çabuk bitti işte.

Amber, alkol ve uyuşturucu etkisiyle kendisine şiddet gösteren Johhny'yı dava etti. Yani iddiası bu şekildeydi.

Depp suçlamaları reddetti, mahkeme dışında 7 milyon dolarlık bir anlaşma yaptılar. Amber buı parayı hayır kurumlarına bağışladı.

Dananın kuyruğunun koptuğu yıl 2018! Amber kızımız, Washington Post için bir makale yazı. Aile içi şiddetten bahsediyor ve eski kocasını işaret ediyordu. Adını vermemişti ama anlayan anlamıştı ne demek istediğini.

2019'da gazetede kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Amber'e 50 milyon dolarlık dava açtı, itibarının zedelendiğini ve büyük zarara uğradığını söyledi.

Bizim buraların manyak gazetesi The Sun'a da dava açtı Johnny. Gazete karısını dövdüğünü manşetten vermişti. 2020'de Londra'da dava görüldü, Amber ifade verdi ve "Johnny beni bir çok kez ölümle tehdit etti" dedi. İngiltere mahkemesi gazetenin iddialarını büyük ölçüde doğru kabul etti, Depp'in temyiz başvurusu iptal edildi.

KOLAY KOLAY BİTMEYECEK GİBİ

12 Nisan 2022'de Depp'in açtığı dava Virginia'da başladı. Heard'ün avukatı yaptığı açılış konuşmasında "Depp bu işi pembe diziye çevirecek" dedi.

İfade verirken, ilişkileri sırasında çok kez tartıştıklarını kabul etti, ancak hayatında hiçbir kadına vurmadığını söyledi.

Bu hafta Johhny Depp'in ifadeleri ve avukatların sorularını yanıtlamasıyla geçti, haftaya daha büyük olaylar çıkacak zira Amber de konuşacak.

En çarpıcı cümle cuma itibarıyla döküldü Johnny Depp'in ağzından, aslında kısacık iki kelimeydi söylediği "her şeyimi".

Soruysa şuydu "Bayan Amber Heard'ün suçlamaları size ne kaybettirdi?"...

Eh gelişmelerle tekrar karşınızda olacağım, bu iş kolay kolay bitmeyecek, öyle görünüyor.

Elif Aktuğ

Odatv.com

Amber Heard johnny depp elif aktuğ