Asıl şimdi “örgüt” kuruyorlar

Müyesser Yıldız yazdı

AKP-Cemaat koalisyonu ve arkasındaki iç-dış güçler, TSK'nın bir plan seminerinden “darbeci örgüt” çıkarıp, yüzlerce subayı hapiste yatırdı. Sonunda böyle bir “örgüt” olmadığı anlaşıldı, subaylar beraat etti.

Aynı şekilde birbirini tanımayan insanlardan “Ergenekon terör örgütü” icat ettiler, Silivri'yi doldurdular. Bu “terör örgütü”nün yöneticilerinden birinin Türkiye Cumhuriyeti'nin 26'ıncı Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ olduğunu öne sürecek kadar şaşırdılar. O “örgüt üyeleri” Anayasa Mahkemesi kararıyla Silivri'den çıkabildi, dosya Yargıtay'da. Muhtemelen akıbeti, “Balyoz örgütü” gibi olacak.

Yıllardır bu sözde örgütler üzerinden TSK'yı itibarsızlaştırıp, ülkeye korku salanlar dikkat!.. Aradığınız “örgüt” asıl şimdi kuruluyor. Ama “Balyoz, Ergenekon” değil, “KUMPASDER” adıyla.

Açılımı; Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği.

Merkezi; Ankara.

Öncüleri; Dursun Çiçek, Zeki Üçok, Hanifi Yıldırım gibi kumpas mağdurları.

Örgüt üyeleri; Balyoz, Ergenekon, İstanbul ve İzmir Casusluk davaları gibi bilumum kumpasların mağdurları.

Amacı; Kumpas kurbanlarının maddi ve manevi haklarının alınması, bu davalar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi.

İLK ADRES ANITKABİR, İLK HEDEF YAŞ

KUMPASDER'in Ekim-Kasım aylarında kurulması ve faaliyete geçmesi planlanmıştı. Ancak Ağustos başında yapılacak YAŞ toplantısı nedeniyle kuruluş çalışmaları öne alındı. Derneğin kurucu üyelerinin ilk hedefi, kumpas mağduru muvazzaf subayların YAŞ'ta terfi ettirilmesi mesajını vermek.

Yarın Ankara'da toplanacak olan kurucular, Perşembe günü saat 15.00'te de Anıtkabir'e gidip, çelenk koyacak. Bu törene, tüm kumpas kurbanlarının katılması isteniyor ve bekleniyor.

KUMPASDER'in belirlediği ilk temel ilke; Gerek kurucu yönetim kurulu, gerekse de Kasım başında yapılacak genel kurulda seçilecek yönetimde herhangi bir siyasi partiyle bağlantısı olanların görev almaması, derneğin partiler üstü bir anlayışla hareket etmesi oldu.

Müyesser Yıldız

Odatv.com

ilker başbuğ Yargıtay Balyoz örgütü Dursun Çiçek zeki üçok hanifi yıldırım TSK arşiv