Araplaşan gölgeler

Ortadoğu'nun biçare ruh halinden çağdaş dünyaya yükselemeyenler, mecburen o coğrafyaya özeniyor şimdilerde...

Ortadoğu'nun biçare ruh halinden çağdaş dünyaya yükselemeyenler, mecburen o coğrafyaya özeniyor şimdilerde...

Manzara tuhaf;

Bütün evrensel değerleri yöreselleştirerek kendi çıtalarına göre bir “yetinme havuzu” kurmuşlar. Özgürlük, din, yurtseverlik gibi bütün kavramları kendi ölçekleri ile yorumladıkları bir dünya yaratmışlar. Muhalefet kavramını tamamen unutarak, öylesine bir biat ümmeti oluşturmuşlar ki, onlara uymayan bütün düşünce ve yaklaşımları yok sayıyorlar. Dahası linç ve karalama kampanyasına başlıyorlar. Onlardan farklı düşünen, farklı konuşan kim varsa, hemen “vatan haini, dış güçlerden, terörden yana” diye yaftalıyorlar. Bu yaklaşım, gerçekçi ve sağlam olmadığını bildikleri tezlerini inanılır kılmak için, özünde vicdan ve sevgi olmayan bir korunma yöntemi.

Suyu dalgalandırdığınızda toplu olarak aynı yöne hareketlenen balıklara benziyorlar. Her şeyin sürekli bulanık olması çıkarlarına olan muktedirler tarafından yönetiliyorlar. Küçük balıkların kendilerini büyük bir idealin parçası olarak hissedecekleri karanlık sularda yaşıyorlar. Karasularının kıyısından bile geçmeyen, asla erişemeyecekleri, farklı alemlerin anlatımlarına dahi saldırıyorlar.

Bütün ulusal değerleri yabancılara satılmış bir coğrafyada bağımsızlıktan bahseden şuursuzlar ve içinde merhamet kırıntısı taşımayıp, “mazlumların umudu” olduklarından dem vuran yalancı çobanlar tarafından efsunlanmış kalabalıkların kısır döngüsü sürüp gidecek...

Ta ki;

Çökük imparatorluk takıntılı kötücüllerin masallarından uyanarak, karanlık suların ve çöllerin ötesindeki ışıltılı mavilikleri görebildikleri günlere kadar.

Işık ve sevgiyle...

İlhan İrem

Odatv.com

ilhan irem odatv arşiv