Büyük Çamlıca Camisi inşaatında çalışan işçi Uğur Kara yaralandı

İstanbul, Büyük Çamlıca Camisi inşaatında çalışan işçi Uğur Kara, 10 metreden düşerek yaralandı.

İstanbul, Büyük Çamlıca Camisi inşaatında çalışan işçi Uğur Kara, 10 metreden düşerek yaralandı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eğitim gören Kara, Odatv'ye yaptığı açıklamada "Öldün mü, kaldın mı diye soran yok. Böbreğim iflas etti. Memleketten annemi getirdiler, otele yerleştirdiler, onun parasını bile ödemediler. Perişan durumdayım" dedi.

"Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi" diye duyurulan Büyük Çamlıca Camisi inşaatında çalışan işçi Uğur Kara, 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü 10 metreden düşerek yaralandı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Uğur Kara'nın böbreğinin iflas ettiği tespit edildi.

"ANNEM OTELDE REHİN KALDI"

Büyük Çamlıca Camisi inşaatında çalışan işçi Uğur Kara yaralandı - Resim : 1

İnşaat şirketi yetkililerinin kendisiyle ilgilenmesi için annesini Kadıköy'de bir otele yerleştirdiklerini söyleyen Kara, "Annem otelde iki gün kaldı, bir daha arayan soran olmadı. Öldüm mü, kaldım mı, durumum ne soran yok. 'Paran var mı?' diye sormadılar, bir de annem otelde rehin kaldı. Tuttukları otelin parasını da ödemediler" diye konuştu.

Büyük Çamlıca Camisi inşaatında çalışan işçi Uğur Kara yaralandı - Resim : 2

Akrabalarının otel parasını ödemesi sonucu annesinin otelden ayrılabildiğini ifade eden Kara, "Günlük 80 liraya inşaatta çalışıyordum. Kazadan sonra böbreğim iflas etti, yakında alacaklar. Perişan haldeyim" dedi.

Camiyi, Kâbe’nin genişletme projesini yapan Gür Yapı ile Öz-kar İnşaat Ortak Girişimi inşa ediyor.

Caner Taşpınar

Odatv.com

Gür Yapı mağdur Otel Anne Büyük Çamlıca Camisi Uğur Kara işçi inşaat Öz-kar İnşaat kaza caner taşpınar arşiv