Tehlike yanı başımızda

Daha önce dünya basınının gündemine gelen Ankara Hacıbayram bölgesinden geçen haftalarda 25 kişilik bir grubun daha örgüte katılmak için mahalleden...

Daha önce dünya basınının gündemine gelen Ankara Hacıbayram bölgesinden geçen haftalarda 25 kişilik bir grubun daha örgüte katılmak için mahalleden ayrıldığı öğrenildi.

Hacıbayram, geçen kış aylarında IŞİD’e katılımlarla dünya kamuoyunun gündemine gelmişti. Mahalleden gidenlerin birbiriyle akraba ya da hemşehri olduğuna dikkat çekiliyor. Daha önce Hacıbayram’dan örgüte katılan bir kişi yaralanmış, bir kişi de ölmüştü. IŞİD saflarında savaşan bazı Hacıbayramlıların ise Türkiye’ye geri döndükleri biliniyor.

RAKKA EMİRİ TÜRK

Hacıbayram’da mahallelilerden alınan bilgiye göre, konunun basında gündeme gelmesinin ardından örgütün faaliyetleri bir süre çok azaldı. Emniyet yetkilileri IŞİD’in kullandığı mekanları ve diğer halktan ayrı yapılan dini etkinliklere katılanları tespit etti. Ancak bir süre sonra örgüt yavaş yavaş yeniden çalışmalarına başladı. Nisan ayının ortalarında ise Hacıbayram’dan Rakka’ya 25 kişilik bir grup daha yola çıktı. Gidenlerin ailelerinin de IŞİD’e yakın oldukları, bu nedenle güvenlik birimlerine bir başvurunun olmadığı dile getiriliyor.

Ayrıca IŞİD’in Rakka Emirliği ile görevlendirdiği kişinin Hacıbayramlı Oğuzhan adlı bir Türk olduğu, babasının da örgüt saflarında olduğu öğrenildi. Ailecek örgüte katılan, eşleri ve çocuklarıyla birlikte Rakka'ya gittikleri öğrenilen Oğuzhan’ın bir kardeşinin ise çatışmalarda öldüğü daha önce iddia edilmişti. Hacıbayram-Rakka arasındaki iletişimin halen örgüt bünyesinde bulunan Türkler aracılığıyla sağlandığı söyleniyor.

Mert Taşçılar

Odatv.com

IŞİD Ankara Türkiye rakka arşiv