Mert Taşçılar yazdı; Ankara'da bir hayalet dolaşıyor

İddialar o kadar yayıldı ki, yolda yürürken ardı ardına “şurada saldırı olacakmış” diye sessizce birbiriyle konuşarak yanınızdan geçen insanları duyabilir oldunuz...

Ankara’da geçen hafta yaşanan bombalı saldırı başkentteki sosyal hayatı da vurdu. Bir haftadır sosyal medya ve WhatsApp gruplarında yayılan “bombalı saldırı olacak” iddiaları sokakların, kafelerin, AVM’lerin, dükkanların ve parkların boşalmasına neden oldu.

Odatv de başkentteki bir haftalık süreci gözlemledi. Geçen Pazar günü saat akşam 18.51’de yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında, Ankara’ya daha önce olmadığı kadar bir korku atmosferi çöktü.

Gar ve Merasim Sokak’ta yaşanan bombalı saldırılardan sonra dahi böyle bir durumun yaşanmadığı kentteki atmosferden etkilenerek şehirden taşınanlar dahi oldu. Kentte saldırının ertesi gününde birçok insan işe gitmedi. Kızılay’ın ve Başbakanlık’ın bulunduğu sokağın kapalı olması trafiği kilitledi. Saldırının toplu taşıma otobüslerine olması tedirginliği daha da arttırdı. Kızılay çevresini kullanmayan Ankaralılar ara sokaklardan işlerine gitmeyi tercih etti. Maltepe, Demirtepe ve Necatibey’de işlerine giden vatandaşlar Devlet Mahallesi’nde bulunan lojmanların ara sokaklarını kullanırken, diğer tarafta Kolej ve Sıhhiye semtlerinin ara sokakları tercih edildi.

Hafta boyunca Büyükelçiliklerin saldırı uyarılarıyla ve yaşananların etkisiyle geceleri canlanan başkentin sosyal hayatı da yok oldu. Hayalet kente dönen 5 milyon nüfuslu kentte bazı dükkanlar hiç açılmadı. İddialar o kadar yayıldı ki, yolda yürürken ardı ardına “şurada saldırı olacakmış” diye sessizce birbiriyle konuşarak yanınızdan geçen insanları duyabilir oldunuz.

Mert Taşçılar

Odatv.com

odatv Ankara bombalı saldırılar kızılay merasim sokak gar saldırısı Mert Taşcılar hayalet arşiv