Ankara bu aralar bu kitabı konuşuyor

Başta Ankara olmak üzere pek çok ilde bu aralar bir kitap konuşuluyor. Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve...

Başta Ankara olmak üzere pek çok ilde bu aralar bir kitap konuşuluyor. Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği (YAYED) tarafından, Mülkiyeliler Birliği’nin katkılarıyla basılan “Prof. Dr. Tayfur Özşen Anısına 70. Yaş Armağanı” satışa sunuldu.

1943 yılında Adana’da doğan Özşen, bürokrat kökenli bir akademisyendi. 2006 yılında Mersin’de vefat ettiğinde, Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürmekteydi. Öğrencileri ve asistanları Aytül Güneşer Demirci, Esra Ergüzeloğlu Kilim ve Esra Dik editörlüğünde hazırlanan kitap, akademik yaşamın çok sayıda ünlü ismini bir araya getirdi.

Kitap iki bölümde temellendirilmiş. Bunlardan birincisi “anılar”, ikincisi ise “makaleler...”.

Anılar kısmında bürokrasideki arkadaşları, kaymakamlıkları esnasında beraber çalıştığı ilçedeki kişiler, aile yakınları, akademideki arkadaşları ve öğrencileri tarafından kaleme alınan anılar kısmında oldukça duygusal ve ilginç anılar yer almakta. Öykü kıvamında çok sayıda anı, makaleler için kitabı alan birisine “bonus” niteliğinde zevkli bir okuma sunuyor.

Kitabın ikinci kısmı makalelerden oluşmakta. 60 kişilik Bilim Kurulu’nun görev alarak değerlendirdiği makaleler, özellikle akademisyenler ve akademik çalışma yapan kişiler için oldukça önemli içeriklere sahip. Oğuz Oyan, Birgül Ayman Güler, Oktar Türel, Bilsay Kuruç, Cihan Dura, Ruşen Keleş, Turgut Tan, Cevat Geray, Anıl Çeçen ve daha pek çok ismin yazılarının yer aldığı bölümde; küreselleşme, neo-liberalizm, planlama, Atatürk dönemi çeşitli uygulamalar, Anayasa Mahkemesi, kentleşme, çevre, yerel yönetimler, göçmenlik, yoksulluk, bürokrasi, personel yönetimi, KİT’ler, Kamu Denetçiliği Kurumu, üniversiteler üzerine yazılmış bilimsel makaleler bulunuyor.

Oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kitaba katkı sunan isimler ise şöyle:

"Bilsay Kuruç, Metin Kazancı, Turgut Tan, Aydemir Ceylan, Ümit Özşen, Haluk Özşen, Zeynep Gül Özşen, Nedim Şahhüseyinoğlu, Hasan Gül, Hasan Aslan, İlyas Erdoğan, Gazi Baykaler, Ender Özbek, Uğur Ömürgönülşen, M. Kemal Öktem, Ezgi Seçkiner, Mete Yıldız, Zehra Aşık, R. Savaş Sönmez, Erşen Akar, Sudi Kocaimamoğlu, Ali Mert Taşcıer, R. Tayfun Dilçin, Mehmet Uçar, Öcal Beningtan, Hüseyin Taş, Ömer Ekşi, Haluk Bilgesay, Sabahat Şükriye Durukan, Ahmet Eroğlu, Yiğit Gökbel, Sinan Sönmez, Oğuz Oyan, Hüseyin Mualla Yüceol, Oktar Türel, Ozan Zengin, Serdar Şahinkaya, B. Ali Eşiyok, Ali Somel, Cengiz Ekiz, Erdem Yazgı, Yahya Can Dura, Cihan Dura, Esra Ergüzeloğlu Kilim, Yılmaz Kilim, Ruşen Keleş, Cevat Geray, Koray Karasu, S. Ulaş Bayraktar, Ali Ekber Doğan, Bediz Yılmaz, Hacı Kurt, Firuz Demir Yaşamış, Birgül Ayman Güler, Nuray Ertürk Keskin, Esra Dik, Sabrina Kayıkçı, Aytül Güneşer Demirci, İpek Özkal Sayan, Hasan Engin Şener, İsmail Çağrı Doğan, Ahmet Hamdi Aydın, Sibel Gök, Tuğba Yolcu, Tunç Tayanç, Serap Kademli Erkut, Güngör Aydın, Anıl Çeçen, İsmail Bircan ve Dursun Gökdağ."

Ankara bu aralar bu kitabı konuşuyor - Resim : 1

Ali Mert Taşcıer
Odatv.com

arşiv