AKP'nin "kesin bir şey oldu" dediği iddialar nasıl boş çıktı

AKP artık seçim iptali için yaptığı içi boş açıklamaları bırakmalı! Araştırılması istenen her iddia araştırıldı. Ortada, “bir şey olmuştur”dan “his”lerden başka bir şey yok!

İstanbul seçimleri, sonuçları AKP’nin kabullenmemesi nedeniyle yılan hikayesine döndü.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Pazartesi günü toplanıp, artık nihai kararı vermesi bekleniyor.

YSK’nın karar vermesine 2 gün kala, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kürsüye çıktı ve seçimlerde yolsuzluk olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, “Yolsuzluk var. Gidelim millete milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz üstüne deriz onu kabulleniriz. Bugüne kadar hiç konuşmadım ama artık yetti. Burada bir yolsuzluk var” dedi.

Erdoğan tabi ki yolsuzluğun ne olduğunu açıklamadı…

Bugüne kadar hiçbir AKP’li yetkili de sandıktaki yolsuzluğun ne olduğunu net olarak söyleyemedi. Bavullarla YSK'ya dosya taşıdılar. "Hislerden" bahsettiler, “kesin bir şey olmuştur” dediler… Ne olduğunu söyleyen çıkmadı…

KHK İDDİASI REDDEDİLDİ

Önce KHK’yla ihraç edilenlerin oy kullanmaması gerektiğini ileri sürdüler. YSK verdiği ara kararda AKP’nin başvurusunu reddetti.

Daha sonra sandık kurullarında memur olmayanların yer aldığını, bunun usulsüz olduğunu, seçimlerin kesin yenilenmesi gerektiğini ileri sürdüler… Sandık kurullarını seçim kurulları oluşturuyordu. Memur olmayanlar da banka çalışanlarıydı. Ve ilk defa bu seçimde görev almadılar.

SANDIK KURULU TARTIŞMASI SÖNDÜ

İş Bankası yaptığı açıklamada, kimin görev alacağını kendilerinin belirlemediğini, kanunları uygun bir işlem olduğunu ve daha önceki seçimlerde de banka çalışanlarının görev aldığını açıkladı.

Tabi, daha önceki seçimlerde de banka çalışanlarının görev alması ortaya çıkınca, İstanbul seçimleri iptal edilirse 24 Haziran seçimlerinin de iptal edilmesi gerektiği söylendi. Nedendir bilinmez “banka çalışanları” tartışması kapandı.

KISITLI SEÇMENLER İDDİASI DA BOŞ ÇIKTI

AKP’nin elinde kala kala, YSK’ya bildirdiği 46.426 kısıtlı kişinin usulsüz oy kullandığını iddiası kaldı. Bugün ortaya çıktı ki bu 46 bin 426 kişiden sadece 766 kişi oy kullanmış. Yani, seçim sonuçlarını, aradaki farkı etkileyecek bir sayı değil!

Peki, gelelim “AKP’nin sürekli söylediği geçersiz oylar sayılınca aradaki fark azaldı demek ki usulsüzlük var hadi bir daha seçim yapalım” iddiasına…

GEÇERSİZ OYLAR TEKRAR TEKRAR SAYILDI

Sandıklar ilk açıldığında, sandık başındaki görevliler parti logolarının üstüne vurulan mühürleri geçersiz saydı. CHP’nin de AKP’nin de böyle geçersiz oyları var.

Geçersiz oyların tekrar tekrar sayımında ise logoların üstüne vurulan mühürler geçerli sayıldı. İki partinin de oyları arttı. En çok logo üstüne mühür vurulan oy AKP’nin olunca, aradaki fark azaldı.

Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Reklam ajansınızla konusun ha bire, mührü Ak Parti’ye bas diye reklam yapmışlar. Geçersiz oyların büyük bölümü bu nedenle. Bu sayı bizde biraz az, onlarda biraz fazla. Kendi mantığını böyle ifade etmesi kibirdir” dedi.

AKP'nin "kesin bir şey oldu" dediği iddialar nasıl boş çıktı - Resim : 1

BÜYÜKÇEKMECE’Yİ KONUŞAN YOK

Seçimlerin hemen ardından ileri sürdükleri Büyükçekmece iddialarını artık dillendiren yok! İlçe seçimleri ve belediye meclis üyeliği için yapılan seçimler de yenilenecek mi kimse bilmiyor?

Burada da bir soru akla takılıyor: Aynı zarfın içine atılan oylardan sadece Büyükşehir oyu için mi yolsuzluk yapıldı?

YOLSUZLUK NEYSE ARTIK AÇIKLAYIN

AKP artık seçim iptali için yaptığı içi boş açıklamaları bırakmalı! Araştırılması istenen her iddia araştırıldı. Ortada, “bir şey olmuştur”dan “his”lerden başka bir şey yok!

Daha neyi zorluyorsunuz?

Sami Menteş

Odatv.com

AKP'nin "kesin bir şey oldu" dediği iddialar nasıl boş çıktı - Resim : 2

AKP'nin "kesin bir şey oldu" dediği iddialar nasıl boş çıktı - Resim : 3

AKP'nin "kesin bir şey oldu" dediği iddialar nasıl boş çıktı - Resim : 4

AKP'nin "kesin bir şey oldu" dediği iddialar nasıl boş çıktı - Resim : 5

AKP'nin "kesin bir şey oldu" dediği iddialar nasıl boş çıktı - Resim : 6

AKP'nin "kesin bir şey oldu" dediği iddialar nasıl boş çıktı - Resim : 7

seçim iddia AKP İstanbul Erdoğan arşiv