AKP'nin 'Gezi filmi' çıktı!

"Bundan sonraki tüm Mayıs'lar Allah'ın izniyle çok daha güzel olacak..." Gezi Parkı olayları sırasında polis şiddetinden Dolmabahçe Valide Sultan...

"Bundan sonraki tüm Mayıs'lar Allah'ın izniyle çok daha güzel olacak..."

Gezi Parkı olayları sırasında polis şiddetinden Dolmabahçe Valide Sultan Camii'ne sığınan göstericilerle ilgili iddiaları mitinglerde dilinden düşürmeyen Başbakan Erdoğan'ın imdadına bu kez de AKP tarafından hazırlanan film yetişti. AKP tarafından hazırlanarak basına ve parti teşkilatlarına gönderilen 28 dakikalık propaganda amaçlı kısa film, 'Büyük Oyun' adını taşıyor.

Taksim Gezi Parkı'na düzenlenen şafak baskınlarında yakılan çadırların görüntülerinin yarattığı tepkiyle 31 Mayıs günü tüm ülkeye yayılan eylemlerin ardından her fırsatta olayları dış güçlere bağlayan AKP hükümeti, 'Büyük Oyun' adıyla hazırlatılan 28 dakikalık filmle bilinen propagandayı yineliyor.

'BİRİLERİ TAKSİM'DEKİ YANGIN ÜLKEYİ YAKSIN İSTEDİ'

"Bu ses, bir yaprak hışırtısının sesi değil, bu ses milletin polisine atılan kilit taşlarının sesi" ifadeleriyle başlayan filmde, göstericilerle polis arasında yaşanan çatışma görüntüleri eşliğinde "Birileri İstanbul Taksimde bir yangın çıksın ve bu ateş bütün ülkeyi yaksın istedi" iddilarına yer veriliyor.

'CUMHURİYET TARİHİNİN EN POARLAK MAYIS'IYDI'

İstanbul'a 3. havaalanı ve 3. köprü gibi yatırımların anlatıldığı filmde, "2013 Mayıs'ı cumhuriyet tarihinin en parlak Mayıs'ı olarak kayıtlara geçmek üzereyken, Gezi Parkı'nda bir eylem başlıyor" vurgusuyla günlerdir Türkiye'yi sarsan eylemlerin amacı saptırmaya çalışılıyor.

'BİRİLERİ TÜRKİYE'NİN IŞIĞINI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTI'

"Belli ki bu kadar olumlu gelişme birilerini mutsuz etti. Belli ki birileri dünyanın yükselen yıldızı olan Türkiye'nin ışığını söndürmeye çalıştı. Gezi Parkı'nda çevre duyarlılığı ile başlayan eylem şekil değiştirdi" ifadelerine yer verilen filmde, Halktv'nin yayınları da halkı kutuplaştırmaya ve hassasiyetleri kaşımaya yönelik olduğu iddiasıyla eleştirilirken CNN ve diğer yabancı medya kuruluşları için de "bu çirkin senaryonun olmazsa olmaz parçaları" olarak tanımlanıyor.

'MABEDİMİZ KİRLETİLDİ, BAYRAĞIMIZ YAKILDI'

CHP'ye yönelik ağır suçlamalara da yer verilen filmde, "amaç belliydi. Mabedimiz kirletildi. Bağımsızlığımızın sembolü bayrağımız yakıldı. Türkiye çok incitildi" klişeleri yinelenirken, Başbakan Erdoğan'ın miting konuşmalarına da yer verilirken, "bu millet saldırılarıyla kendini bölmeye çalışanların oyunlarını daima bozdu. Bundan sonraki tüm Mayıs'lar Allah'ın izniyle çok daha güzel olacak" ifadeleriyle son buluyor.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

AKP gezi filmi arşiv