"Havada torpil kokusu var" dedirten hafta sonu ilanından AKP'li yönetici çıktı

Mülakatlar sonucunda işe alınacak 2 çağrı merkezi çalışanı ile 3 temizlik görevlisi belirlendi. Ancak işe alınanlar arasında yer alan bir isim tartışmalara neden oldu. Zira, işe alınan Nurten Karalı adlı kadının aynı zamanda AKP Amasya İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ortaya çıktı.

Amasya'da İl Özel İdaresi'ne bağlı bir şirkete alınacak 5 işçi için verilen ilandaki tarihler tartışma yaratmıştı.

Amasya İl Özel İdaresi'ne bağlı Amasya Maden Turizm Tekstil, Enerji ve Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Pazarlama Sanayi Ticaret Şirketi'ne alınacak 3 temizlik işçisi ile 2 çağrı merkezi çalışanı için ilan verilmişti. Ancak ilanda başvuru tarihleri; 12 Haziran 2020 Cuma ve 15 Haziran 2020 Pazartesi olarak belirlenmişti.

12 Haziran'ın Cuma gününe denk gelmesi ve araya mesainin olmadığı iki günün girmesi ve başvuru tarihinin ise yalnızca Pazartesi gününe dek olması dikkat çekmişti. Söz konusu iş için önceden belirlenen kişilerin işe alınacağı iddiaları gündeme gelmişti.

AKP YÖNETİMİNDEN KAMUYA...

Söz konusu iddialar tartışılmaya devam ederken, 18.06.2020 tarihinde yapılan mülakatların sonucu açıklandı.

Mülakatların sonucunda işe alınacak 2 çağrı merkezi çalışanı ile 3 temizlik görevlisi belirlendi.

Ancak işe alınanlar arasında yer alan bir isim tartışmalara neden oldu. Zira, işe alınan Nurten Karalı adlı kadının aynı zamanda AKP Amasya İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ortaya çıktı.

AKP'li Nurten Karalı'nın tartışma yaratan ilan tarihleri arasında, AKP İl Yönetim Kurulu'ndan kamuya atanması akıllarda soru işaretlerine neden oldu. Mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonra, önceden belirlenen kişilerin işe alınacağı iddiaları da böylece güçlenmiş oldu.

İşte işe alımların imza altına alındığı komisyon tutanağı:

"Havada torpil kokusu var" dedirten hafta sonu ilanından AKP'li yönetici çıktı - Resim : 1

"AK PARTİ'DE AKTİF OLARAK GÖREV YAPMAKTA..."

AKP'nin Amasya İl Teşkilat şemasında Yönetim Kurulu'nda olduğu ifade edilen Nurten Karalı'nın 2010 yılında AKP'ye üye olduğu belirtildi.

AKP'nin Amasya sitesinde Karalı için, "Kadın kollarında Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı mahalle ve ilçe koordinatörlüğü olmak üzere AK Parti’de aktif olarak görev yapmakta" ifadelerine yer verildiği görüldü.

İşte AKP'nin sitesinde Nurten Karalı hakkında yer alan bilgiler:

"Havada torpil kokusu var" dedirten hafta sonu ilanından AKP'li yönetici çıktı - Resim : 2

TAKSİ DURAĞI AÇMIŞTI

Öte yandan, Nurten Karalı 2017 yılında da yine Amasya'da gündem olmuştu.

Nurten Karalı, o dönem KOSGEB desteğiyle bir taksi durağı açmıştı.

Karalı, taksi durağı için, "Ben bu işe hayal kurarak başladım ancak hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz, çok zor değil" ifadelerini kullanmıştı.

Nurten Karalı'nın taksi durağı açtıktan sonra verdiği fotoğraf şöyleydi:

"Havada torpil kokusu var" dedirten hafta sonu ilanından AKP'li yönetici çıktı - Resim : 3

Hakan Erol

Odatv.com

Hakan Erol odatv Amasya AKP arşiv