AKP’li vekilin ortağı çıkan kayıp FETÖ’cünün sırrı ne

Antalya’da, AKP’li vekilin eski ortağı olduğu, yıllarca aynı ofisi paylaştıkları öne sürülen kaçak FETÖ’cü kollandı mı? Antalya bu sorunun yanıtını arıyor.

Mayıs ayında yurt dışına kaçtı, Eylül ayında ofisi arandı. ÇHD’li avukatların bile FETÖ soruşturmasında gözaltına alındığı Antalya’da, AKP’li vekilin eski ortağı olduğu, yıllarca aynı ofisi paylaştıkları öne sürülen kaçak FETÖ’cü kollandı mı? Antalya bu sorunun yanıtını arıyor.

Antalya’daki FETÖ soruşturmasında örgütün il yapılanmasının beyin takımının önemli isimleri arasında gösterilen Resanet Vakfı Başkanı Hasan Yılmaz ve oğlu avukat Ammar Yılmaz’ın yurt dışına kaçması, gözleri bu iki isimle ilişkisi olduğu öne sürülen AKP’li ünlü siyasilere çevirdi. FETÖ operasyonlarında konuyla bağlantısı olmadığı bilinen pek çok isim göz atına alınırken, Cemaat'in beyin takımında olduğu öne sürülen isimlere dokunulmaması dikkat çekiyor.

KAÇAK FETÖ’CÜ, DARBEYİ ARAŞTIRACAK KOMİSYONUN AKRABASIYLA ORTAK ÇIKTI

AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek’in TBMM’de kurulan 15 Temmuz darbe girişimini araştıracak komisyona başkan seçilmesinin ardından ortaya atılan iddialara göre Petek, AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile akraba. AKP’nin eski il başkanı olan Mustafa Köse’nin ortağı olduğu ileri sürülen kaçak FETÖ’cü Av. Ammar Yılmaz ile AKP milletvekili Köse’nin ilişkisinin 17-25 Aralık olayından sonra koptuğu belirtiliyor. Eski ortaklardan Köse AKP tarafında, Ammar Yılmaz ise Cemaat tarafında yer aldı.

MAYIS’TA KAÇTI, OFİSİ EYLÜL’DE ARANDI

Mayıs ayında yurtdışına çıktığı öne sürülen Ammar Yılmaz’ın Konyaaltı Caddesi’nde bulunan ofisinde çalışan ‘S..’ adındaki bir avukat gözaltına alınıp, ardından da serbest bırakıldı. 8 Eylül’de FETÖ soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkartılan 25 avukatın arasında adı geçen Ammar Yılmaz’ın ortağı Abdullah Selen’in de 8 avukatla birlikte kaçak olduğu anlaşıldı.

AFRİKA’DA TİCARET YAPIYOR İDDİASI

Yurtdışına kaçtığı söylenen Ammar Yılmaz’ın, Mozambik ve Kenya’da ticaret yaptığı, baba Hasan Yılmaz’ın ise ABD’de olduğu öne sürülüyor.

İDRİS ÖZYOL: ‘GÖZALTILAR BAŞKA KULVARLARA KAYDI’

Antalya’daki FETÖ göz altılarını yakından izleyen Gazeteci İdris Özyol, göz altıların olması gereken mecradan çıkıp başka kulvarlara doğru kaydığını söylüyor. Kaçak FETÖ’cü avukat Ammar Yılmaz’la 2008 yılında çıkardığı derginin Fethullah Gülen ile ilgili bir kapağı yüzünden toplatıldığı sırada tanıştığını anlatan Özyol, “Tescilli bir FETÖ’cü olan Ammar Yılmaz’ın bürosunun daha yeni basılması, aranması son derece ilginç” tespitinde bulunuyor.

‘3-4 KİŞİ GELDİ, SİYAH BİR CİP BİZİ BEKLİYORDU. O CİPİ KULLANAN…’

Antalya’daki FETÖ soruşturması, gözaltılar ve cemaatin kilit isimlerinden biri olduğu öne sürülen Ammar Yılmaz konusunda sorularımızı yanıtlayan Gazeteci İdris Özyol, şunları söyledi:

“Avukat Ammar Yılmaz’ı 2008’de Son Nokta Dergisine yapılan operasyondan tanırım. Sahibi olduğum dergi, ‘Fetullah Gülen Marka Prezervatif’ dosyası yaptığımız için, İstanbul’dan alındığı söylenen bir mahkeme kararıyla toplatılmıştı. O toplatma işleminin gerçekleştirildiği gece, arkadaşlarımla oturduğum mekâna gelen 3-4 kişilik bir ekip beni matbaaya davet etmişti. Matbaaya gitmek için çıktığımızda, 2 siyah cipin bizi beklediğini gördüm. Bir tanesine bindirildim.

‘ÖNCE SOL BİR PARTİLİNİN, SONRA AKP’Lİ VEKİLİN ORTAĞIYDI’

Cipi uzun boylu biri kullanıyordu. Saygılı bir dille sohbete başladı. Ortak dostlarımız olduğunu söyledi ve kendini tanıttı. Avukat Ammar Yılmaz’dı. Ortak dostumuz da sol bir partinin il başkanıydı. Ammar Yılmaz o il başkanıyla ortak olduğunu, birlikte çalıştıklarını, aynı ofisi kullandıklarını anlattı. Şu an AKP Antalya Milletvekili olan Mustafa Köse ise daha sonraki ortağı. Çok öteden beri tanınan, bilinen, tescilli bir FETÖ’cü olan Ammar Yılmaz’ın bürosunun daha yeni basılması, aranması son derece ilginç. Kaçak olduğu uzun zamandır söyleniyordu. Basına da yansımıştı. Ama devletin ilgili kurumlarının uzun süre boyunca kapısını çalmamış olması son derece enteresan ve soru işaretleriyle dolu.

‘FETÖCÜLER KOLLANIYOR, OPERASYONLAR BAŞKA KULVARA KAYIYOR’

Zaten Antalya’da garip şeylerin yaşandığı, birilerinin kollandığı, savcının elinden alındığı, cezaevinden çıkarıldığı biliniyor. Geçenlerde AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından da TRT’de dillendirildi bu durum. Birileri, FETÖ soruşturmasının kendi kapısına dayanmaması için olağanüstü bir çaba harcıyor, bütün siyasi gücünü sergiliyor. İkinci durum da, FETÖ’cü avını fırsat bilen bazı isimlerin rakiplerini, kişisel husumeti olan kişileri soruşturma çuvalına attırmak için gayret sarf etmesi. Bu iki çaba arasında gidip gelen, bazı idarecilerin ‘Yaşla kuruyu ayırıyoruz. Çok dikkatli davranıyoruz’ hassasiyetine rağmen, başka kulvarlara doğru yürütülen bir operasyonlar dizisi yaşanıyor. Sadece Ammar Yılmaz değil, çok bilinen sermaye ağaları, üst düzey siyasetçiler, FETÖ’cülüğü tescilli derneklerin kadroları korunuyor, kollanıyor. Bunların halen bilgisine başvurulmuş değil.”

Yusuf Yavuz

Odatv.com

Antalya FETÖ arşiv