AKP'li kardeşim, Görmüyor musun; senin benliğini yok ediyorlar

Yıllarca “camileri ahır yaptınız” yalanını söylediler. Bugün kendileri bırakın camileri satmayı, türbe bombalıyorlar. Sahi, Süleyman Şah Türbesi’ni...

Yıllarca “camileri ahır yaptınız” yalanını söylediler.

Bugün kendileri bırakın camileri satmayı, türbe bombalıyorlar.

Sahi, Süleyman Şah Türbesi’ni neden bombaladılar?

Evet, yurtdışındaki tek vatan toprağından çıkmakla kalmayıp, bir de bombaladılar!

Madem “zamanı gelince” türbe ve karakol yine eski yerine gidecekti; niye bombaladınız?

Siz IŞİD misiniz ki türbe bombalıyorsunuz?

Siz PKK mısınız ki Türk karakolu bombalıyorsunuz?

Ne dediklerini anımsayınız:

Tarih: 25 Mart 2014

Başbakan Erdoğan: “Süleyman Şah Türbesi’ne karşı bir yanlışlık olacak olursa gereği neyse yapılacaktır. Bu topraklar bizim toprağımızdır. Bu topraklarda yapılacak bir saldırı aynen Türkiye’ye yapılmış bir saldırıdır.”

Tarih: 1 Ekim 2014

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Süleyman Şah’ın kuşatılması uydurma şeyler. Türbeye herhangi bir şey olması durumunda Türkiye’nin atacağı adım bellidir hassasiyetimiz bellidir.”

Tarih: 14 Mart 2014

Dışişleri Bakanı Davutoğlu: “Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu topraklar Türk topraklarıdır ve sınır ötesindeki tek toprağımızdır. Oraya dönük olarak ister rejimden, ister radikal gruplardan, ister başka bir yerden gelebilecek her türlü saldırı aynıyla mukabele görür ve oradaki o vatan toprağının savunması konusunda da Türkiye hiçbir tereddüt göstermez.”

Tarih: 3 Ekim 2014

Başbakan Davutoğlu: “Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik iddiaların doğru değildir, kimsenin böyle bir maceraya kalkışmaması lazım. Biz çatışma istemeyiz ama her türlü senaryoya hazırız.”

Tarih: 17 Mart 2014

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: “Süleyman Şah Karakolu’nun bulunduğu yer, Türkiye toprağıdır. Türk bayrağımız dalgalanır, askerlerimiz tarafından korunur. Buraya karşı herhangi bir saldırı ihtimaline karşı silahlı kuvvetlerimiz teyakkuz halindedir. Hatta çok net, uçaklarımız bile havadadır.”

Ve tarih: 22 Şubat 2015

“Asrın askeri başarısı” Şah Fırat Operasyonu’yla Süleyman Şah Türbesi-Karakolu havaya uçuruldu!

Bana ne düşündüğüm soruluyor. Söylediğim şu…

ANNEANNEMİN GÖZYAŞLARI

Küçüktüm. Rahmetli anneannem beni yakaladığında elindeki kitabı uzatıp, okumamı isterdi.

Ben okurdum, o ağlardı…

Okuduğum kitap Ebu Müslim-i Horasani‘nin Suriye’deki kahramanlıklarıydı.

Anneanneme göre, Ebu Müslim Şam’daki Yezid’in-Muaviye‘nin (Emevi) saltanatını yıkarak Hz. Hüseyin ile Hz. Hasan‘ın intikamını almıştı!..

Anneannem Hz. Muhammed’in torunlarına/ Hz. Ali’nin çocuklarına da ağlardı. Ebu Müslim’in öldürülüşüne de ağlardı. (Düşünüyorum da… Horasanlı Ebu Müslim’in Türk olup olmadığı tartışma konusudur. Fakat ordusunda Türkler vardı. Türk komutanlardan Çuroğlu Süleyman bunlardan biriydi. Acaba Süleyman Şah Türbesi’nde bu Türk komutan mı yatıyordu?)

Demek isterim ki, Suriye toprakları el toprakları değil kardeş topraklarıdır; manevi değeri yüksektir. Öyle ya…

Güneydoğu Anadolu’nun bir parçası olan Suriye’siz Selçuklu tarihi öğretilebilir mi?

Suriye’nin son bin-binbeşyüz yıllık tarihine baktığınızda Suriye topraklarında şehit düşen ne çok Türk var. İşte türbede yattığı iddia edilen Anadolu Selçuklu Sultanı Kutalmışoğlu Süleyman Şah! Şam, Halep, Ayıntab (Antep), Tel-Başir, Rab’an, İskenderun, Suveydiye (Samandağ) ve Antakya’yı fethetti.

Yıl, 1086. Halep’e 6 km uzaklıktaki Ayn-Seylem bölgesinde yaptığı savaşta, ordusunda bulunan bazı beylerin saf değiştirmesi sonucu kaybetti ve buna dayanamayıp intihar etti!

Bu savaşın galibi yabancı biri değildi; Malazgirt fatihi Alpaslan’ın oğlu Tutak‘dı.Ve o da Suriye Selçuklu Devleti‘ni kurdu!

Süleyman Şah’ın oğlu ise Kılıç Arslan idi ve Haçlılar’a karşı yaptığı savaşlardan tanıyoruz.

Evet Suriye’nin, Türk’ün tarihinde özel bir yerdir. Şam’daki Türk Beği Alptekin unutulabilir mi?

Yağıbasan‘dan Kürboğa‘ya kadar Türk komutanlar; Atabeyler‘den Zengiler‘e kadar Türkmen Beylikler olmadan Suriye tarihi yazılabilir mi? “Türkmenlerin atası” denilen Halep Türkleri ya da Şam Türkmenleri/Şamlular bilinmezse Suriye topraklarının duygusal değeri anlaşılamaz. Sadece Şam’da bugün 100 bini aşkın Türk var.

Bugün… İçinde hangi “Süleyman” yatarsa yatsın bir Türk mezarı olan Süleyman Şah türbesi-karakolunun başına getirilenlerle bu gönül bağı koparılmıştır…

AKP’Lİ KARDEŞİM

Osmanlısız Suriye tarihi olur mu?

Açıp okuyunuz büyük seyyah İbn Battuta‘nın (1304- 1368) kitabını Suriye topraklarındaki Türkmen atalarınızın neler yaptığını görün… (Örneğin Battuta’yı en çok şaşırtan; bir erkek gibi at koşturan, pazarda ticaret yapan yüzleri açık Türk kadınıdır!)

Açıp okuyunuz dünya bilim edebiyatında önemli bir yeri olan Katip Çelebi‘nin (1609-1657) sahaflarda topladığı kitapları okuyarak Halep’teki Türk oymakların, mahallelerin listesini yayınlamasını…

Açıp okuyunuz seyyah Evliya Çelebi‘nin (1611-1682) on ciltlik Seyahatnamesi’ndeki Şam’ı, Halep’i…

Hangisini yazayım…

Fransız mandasına karşı milli bir harekete dönüşen “Suriye İsyan Konseyi Milli Meclisi”ndeki isyancıların başını Çanakkale’de, Kafkasya’da savaşmış Suriyeli Osmanlı subayları çekiyordu. Şam’da heykeli bulunan ilk milli kahraman El-Rubaki, Enver Paşa’nın kurmay subayıydı.

Dün işgalci Fransızlara direnen Osmanlı subayları vardı. Bugün, Suriye’yi teslim almak isteyen emperyalist işgalcilerle işbirliği yapan AKP Hükümeti var!

Bunlar, işgalcilere direnen Şam’daki Mevlevi Taburu veya Kadiri Bölüğü gönüllülerinin tırnağı olamaz!

Bunlar, Türkiye ile Suriye arasındaki bin-binbeş yıllık duygusal kodları yok etmek için emperyalislerle işbirliği yapanlardır…

AKP’li kardeşim!..

Siyaset gözlerini kör mü etti? Görmüyor musun; senin Türk tarihiyle tüm bağını koparıyor; benliğini yok ediyorlar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Odatv.com

soner yalçın AKP arşiv