AKP’Lİ başkanlara Volvo ötekilere Reno

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e eski meclis başkanlarına...

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e eski meclis başkanlarına tahsis edilen makam araçlarını ve masraflarını sordu. Tarhan soru önergesinde Çiçek’ten eski başkanlara birden fazla özel ve koruma aracının tahsil edildiği, AKP’li eski başkanlara diğer partilerden daha lüks araç verildiği iddialarını yanıtlamasını istedi. Bu araçların kullanım ve yakıt giderlerinin de açıklanmasını talep etti.

AKP’Lİ BAŞKANLARA VOLVO-AUDİ

Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam imzasıyla verilen yanıtta, eski başkanların araçların kullanım ve yakıt giderlerinin TBMM Ulaştırma Hizmetleri Yönetmeliği'nin 5'inci maddesi gereğince Meclis Başkanlığı tarafından karşılandığı söylendi. Sağlam, hangi başkana hangi marka araç verildiğini de açıkladı. Listede diğer partilerden meclis başkanlarına Toyota Avensis ve Renault Fluence verilirken, AKP’li Köksal Toptan’a Volvo S.80, Mehmet Ali Şahin’e Audi A-6 tahsis edilmesi dikkat çekti.
AKP’Lİ başkanlara Volvo ötekilere Reno - Resim : 1

AKP’LİLER HARCAMADA BAŞI ÇEKİYOR

Araçların akaryakıt giderlerinin, TBMM başkanlığı bütçesinin "Akaryakıt ve Yağ Alımları", bakım ve onarımlarının ise "Taşıt Bakım ve Onarım Giderleri" bütçesinden ödendiği açıklandı. Araçlara harcanan 2012 yılının ilk 11 ayına ait toplam masraflarda AKP’li eski Meclis Başkanı Köksal Toptan 56 bin 966 TL ile başı çekerken, Toptan’ı yine AKP’li Mehmet Ali Şahin’in 27 bin 784 TL ile takip etmesi dikkat çekti. 2012 yılında en az araç harcaması yapan Meclis Başkanı ise 12 bin 251 TL ile ANAP’lı eski Başkan Yıldırım Akbulut.

AKP’Lİ başkanlara Volvo ötekilere Reno - Resim : 2

BarışTerkoğlu
Odatv.com

AKP araba meclis arşiv