AKP'li başkanın oğlu darbeden cezaevinde

15 Temmuz gecesi Türkiye'yi sarsan darbe girişiminin ardından tüm ülkede başlatılan operasyonlar kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde 7 işadamı gözaltına alındı.

15 Temmuz gecesi Türkiye'yi sarsan darbe girişiminin ardından tüm ülkede başlatılan operasyonlar kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde 7 işadamı gözaltına alındı. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 7 iş adamından 6'sının tutuklandığı öğrenildi. Tutuklananlar arasında, 15 Temmuz'un ardından her gece ilçe meydanında 'demokrasi nöbeti'ne katılan AKP'li Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'in oğlu Ahmet Kocaer ile yeğeni Fatih Kocaer de bulunuyor.

İki haftadır Türkiye'yi sarsan darbe girişiminin ardından ülke genelinde yapılan operasyonlar kapsamında ardı ardında yapılan gözaltı ve tutuklamalar sürüyor. Antalya'nın Kaş ilçesinde FETÖ örgütüne yönelik yapılan operasyonda 7 işadamı gözaltına alındı. İfadelerialındıktan sonra tutuklanan 6 işadamı arasında, AKP'li Kaş Belediye Başkanı Halil Koacaer'in oğlu Ahmet Kocaer ile yeğeni Fatih Kocaer'in de bulunması dikkat çekti.

BAŞKANIN OĞLU FETÖ'NÜN KAŞ SORUMLUSU İDDİASI

Belediye Başkanı Kocaer'in oğlu işadamı Ahmet Kocaer'in, Fethullah Gülen yapılanmasının Kaş sorumlusu olduğu ileri sürülüyor. Beyaz eşya, mobilya ve turizm gibi alanlarda faaliyet gösteren Kocaer'in, yeğen Fatih Kocaer ile birlikte tutuklanmasının ardından Burdur Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

BAŞKAN KOCAER HER AKŞAM DEMOKRASİ NÖBETİNDE

AKP'li Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'meydanları terk etmeyin' çağrısına uyarak her akşam ilçe meydanında halkla birlikte demokrasi nöbeti tutuyor. Oğlu FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan Kaş Belediye Başkanı Kocaer, darbe girişiminin ardından, “Biz ihtilaller yaşadık. Türkiye’nin büyümesini hazmedemeyenler bu oyunları yıllardır oynuyor. Bu zihniyet bugün de sürüyor. Türkiye her alanda kalkınmaya, muasır medeniyet seviyesindeki gelişmelere ayak uydurarak yoluna hızla devam ediyor. Türk milleti bu devletin, hükümetinin ve iktidarının arkasındadır. Halka rağmen hiç kimsenin, hiçbir kurum ve kuruluşun muvaffak olamayacağını onlar da dünya da öğrendi. 15 Temmuz Türkiye’nin demokrasi bayramı olacaktır ve tarihe geçecektir” açıklamasında bulunmuştu.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

oğlu cemaat darbe gözaltı Antalya AKP Ahmet Kocaer arşiv