AKP'li başkana Facebook'ta isyan

AKP’li Başkan Yılmaz, kar yağışı nedeniyle kapanan yolların neden açılmadığını soran vatandaşlara, Facebook'tan “Açarız ama haftanın sonunda önümüze bir bütçe gelir ve o parayı ödemek için de iki büklüm oluruz” diye cevap verdi.

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kar yağışı nedeniyle kapanan yolları, Facebook'tan "Açarız ama haftanın sonunda önümüze bir bütçe gelir ve o parayı ödemek için de iki büklüm oluruz" diyerek önceliklerinin acil durumlar olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz'ın açıklamalarına vatandaşlar Facebook'tan yaptıkları yorumlarla tepki gösterdiler.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün de devam eden kar yağışı Samsun'da hayatı felç etti. Meteorolojinin günler öncesinden uyarı yapmasına rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi ile alt belediyelerin yeterli önlem almaması vatandaşı çileden çıkardı.

YOLLAR TAMAMEN KAPANDI

Şehirde anayollar dâhil olmak üzere ara yollar tamamen kapanmış durumda. Şehir merkezinde belediye araçlarının çalışma yürütmemesi vatandaşların isyan etmesine neden oldu.

BÜYÜKŞEHİR 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ DEDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, karla mücadele için gerekli ve yeterli donanıma sahip olduklarını ve 24 saat esasına göre mücadelenin devam ettirildiğini açıkladı.

BAŞKANIN AÇIKLAMASI VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yapılan eleştirilere karşı verdiği yanıt bu kadar da olmaz dedirtti. Başkan Yılmaz, "Kaynaklar sınırlı talepler ise sınırsız. Elbette karla mücadele ediyoruz. Çalışma yok belediye hiç bir mücadele vermiyor diyerek serzenişlerde bulunanlar biz bu yolların hepsini sabaha kadar açarız. Açarız ama haftanın sonunda önümüze bir bütçe gelir ve o parayı ödemek için de iki büklüm oluruz. Bu paralar milletimizin parası. Önceliğimiz acil durumlar. Hasta olur cenaze olur ekiplerimiz seferber olur. Ama bazen bakıyoruz adam arabasını garajdan çıkaramamış ya da evine giden yol kapalı, çarşıya gelememiş. Sırf bu yüzden bize yolu açtırıyor. Har vurup harman savuramayız" diyerek kendini savundu.

Yılmaz'ın kendini savunmasına vatandaş da yorum yaparak cevap verdi.

İşte o yorumlar:

Bülent Karslıoğlu

Odatv.com

arşiv