AKP'li belediye "savaşa" katılmamış... Dudak uçuklatan gelir

2018’de “Yastıklarınızın altındaki dövizleri, altınları çıkartın” diyen Erdoğan, döviz bozdurma kampanyası başlatmış, geçen günlerde de birkaç yıldır süren bu mücadeleyi “Kurtuluş Savaşı” olarak nitelendirmişti. AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu “savaşa” katılmadığı ortaya çıktı...

Türkiye’de vatandaşlar bir süredir ekonomi politikalarında yaşanan tercihler nedeniyle döviz kurlarının yükselmesine bağlı olarak bir darboğazın içerisine girdi.

Döviz kurlarının artışına bağlı olarak piyasada son bir yılda neredeyse tüm ürünlere yüzde 100’lere 200’lere varan zamlar geldi.

Bu dönemde düşük faiz politikasını savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönem dönem vatandaşlara dövizlerini bozdurma talimatı vermişti.

2018’de “Yastıklarınızın altındaki dövizleri, altınları çıkartın” diyen Erdoğan, döviz bozdurma kampanyası başlatmış, geçen günlerde de birkaç yıldır süren bu mücadeleyi “Kurtuluş Savaşı” olarak nitelendirmişti.

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu “savaşa” katılmadığı ortaya çıktı.

Sayıştay’ın açıkladığı 2020 yılına ait incelemelerinde belediyenin dövizin değerlenmesinden kaynaklı 535 milyon 339 bin lira gelir elde ettiği anlaşıldı.

Bu rakamın; 2020 yılında 2.8 milyar lira bütçeden pay ayrılan Bursa Büyükşehir Belediyesinin gelirinin yüzde 20’sine denk gelmesi ise şaşırttı.

İşte o tablo:

AKP'li belediye "savaşa" katılmamış... Dudak uçuklatan gelir - Resim : 1
AKP'li belediye "savaşa" katılmamış... Dudak uçuklatan gelir - Resim : 2

Mert Taşçılar

Odatv.com