Ağlayarak İYİ Parti'ye geçen CHP milletvekili Odatv'ye konuştu

İYİ Parti'ye katılan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, o anki duygularını Odatv’ye anlattı.

CHP ve İYİ Parti'nin anlaşması üzerine CHP'li 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı.

İstifalar CHP'li 15 milletvekili ile birlikte düzenlenen dünkü basın toplantısıyla duyurulmuştu. Basın toplantısında dikkat çeken bir kare sosyal medyanın gündemine oturdu.

CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye katılan milletvekilleri arasında yer alan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

İşte o görüntüler:

Ağlayarak İYİ Parti'ye geçen CHP milletvekili Odatv'ye konuştu - Resim : 1

Siyasi hayatına CHP İşçi Komite Başkanlığı ile başlayan ve 2011 seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olduktan sonra Kasım 2015’te yapılan genel seçimlerde CHP Niğde Milletvekili olarak meclise giren Ömer Fethi Gürer'in duygusal anları, dikkatli izleyicilerin de gözünden kaçmadı.

“ONU YERİNE GETİRMEK TABİ KOLAY BİR İŞ DEĞİL”

İYİ Parti'ye katılan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, o anki duygularını Odatv’ye anlattı.

“Ülkenin içinde olduğu koşullar belli” diyen Ömer Fethi Gürer, şöyle devam etti: “Demokrasinin geleceği için Genel başkanımız bizlerden böyle bir uygulama içinde olmamızı talep etti. Biz de onun üzerine parti görevi olarak partimizden ayrıldık. Tabi ben gençlik kollarından geliyorum. Uzun yıllar partide farklı yerlerde görev yaptım. Çocuklarımızın geleceği için ülkemizin geleceği için böyle bir sorumluluğun verilmiş olması bizim için farklı bir duyguydu. Onu yerine getirmek tabi kolay bir iş değil. Bir yerde ülkem diyorsunuz, bir yerde sizin düşünce olarak geldiğiniz iklim var. Ülke adına demokrasi adına bize verilen görevi yerine getirmiş olduk.”

“BÖYLE BİR NOKTADA İNSANIN KENDİSİNİ DÜŞÜNMESİ OLASI DEĞİL”

Ömer Fethi Gürer, “O anki duyguları kelimeyle anlatmak çok kolay bir iş değil. Çünkü ben o anki duygusal süreci halen yaşıyorum diyebilirim. Yani o ayrı bir duygu” diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Taşeronda kadro alamayan işçi, ürünü değer bulmayan çiftçi, emeklilikte yaşa takılan, atanmayan öğretmen, atanamayan sağlıkçı düşünün ki 400 bin atanamayan öğretmen var, 109 bin kadro boş, 20 bin öğretmen alınıyor ve gencecik öğretmenimiz canına kıyıyor. Böyle bir noktada insanın kendisini düşünmesi olası değil. Ama benim yaşadığım bir duygu Cumhuriyet Halk Partisi’yle yaşamsal özdeşleşmiş bir insan olarak böyle bir sorumluluğu yerine getirirken yaşadığım duygudur. Ben hep söylerim, CHP’de il başkanı, belediye başkanı, milletvekili olmak değil CHP’de üye olmak çok önemli bir görevdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu bir partinin üyesi olmak çok değerlidir. O anlamda duygu yoğunluğu içerisinde olduğumu söyleyebilirim. Ama partimizin ülkemiz adına vermiş olduğu görevi yerine getirmiş olduk.”

Caner Taşpınar

Odatv.com

Ömer Fethi Gürer iyi parti CHP arşiv