Ağaca sarıl, ayıyı öp, kervana katıl

Ağaca sarıl, ayıyı öp, kervana katıl! Yusuf Yavuz yazdı...

Doğanın talanına karşı sanat siperi oluşturmayı amaçlayan Üç Beş Ağaç Kervanı 23 Ağustos'ta ikinci kez yola çıkıyor.

Praksis Müzik Kolektifi, Merhaba Sanat Tiyatrosu ve Derme Tiyatro'nun öncülüğünde bir araya gelen sanatçılardan oluşan Üç Beş Ağaç Kervanı'nın durakları arasında yıkım projelerine karşı yaşam alanlarını koruma mücadelesi veren bölgeler yer alıyor. 23 Ağustos'ta Yırca'da yola çıkacak olan kervan, aralarında Muğla, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Artvin, Tokat, Çanakkale, Bursa ve İstanbul'un da bulunduğu toplam 20'den fazla kentte etkinlikler yapacak. Kervan'ın Türkiye yolculuğu 20 Eylül'de İzmir'de son bulacak.

MÜZİĞİN VE TİYATRONUN COŞKUSU SOKAKLARI SARACAK

Türkiye'nin dört bir yanında süren doğa yağmasına karşı yerel direnişleri desteklemek amacıyla geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Üç Beş Ağaç Kervanı bir kez daha yollara düşüyor. Praksis Müzik Kolektifi, Merhaba Sanat Tiyatrosu ve Derme Tiyatro'nun öncülüğünde bir araya gelen sanatçılardan oluşan Üç Beş Ağaç Kervanı, yaklaşık bir ay boyunca 20'den fazla kentte etkinlikler yapacak.

ÜÇ BEŞ AĞAÇ KERVANI BELGESEL OLDU

Üç Beş Ağaç Kervanı'nın, müzik ve tiyatroyu birleştiren sokak etkinlikleri çoluk çocuk, genç yaşlı her yaştan insanın ilgisini çekiyor. Kervanın geçtiğimiz yıl yaptığı 30 günlük yolculuk, Sinemacı Ümit Yılmaz'ın görüntülerinde oluşan bir belgeselle kayıt altına alındı. 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'ne kabul edilen belgeselde, Üç Beş Ağaç Kervanı ile doğa talanına karşı yerel direnişin sürdüğü bölgelerdeki halkın coşkulu buluşmaları yansıtılıyor: (https://www.youtube.com/watch?v=wsaK8ZMSRDU)

KERVAN, BAĞIMSIZ SANATÇILARDAN OLUŞUYOR

Etkinlikler hakkında bilgi veren Üç Beş Ağaç Kervanı üyelerinden Serdar Türkmen, gidilen her yerde 2,5 saat süresince çocuklarla ilgili etkinliklerin yanı sıra pandomim, tiyatro gösterisi ve konser yapıldığını belirterek, "Üç Beş Ağaç Kervanı, hiç bir kurum, kuruluşu kervan sponsoru olarak kabul etmez. Bağımsız bir sanatçı inisiyatifidir. Kervanın maliyetini karşılamak için belediyeler ve demokratik kurum ve kuruluşlarla etkinlikler yapılır. Buradan ortaya çıkarılan maddiyat, kervanı desteklemek isteyenlerin katkıları ile birleşir ve kervanın bütçesi böylelikle oluşur" diye konuştu.

KERVAN YIRCA KÖYÜNDEN YOLA ÇIKACAK

23 Ağustos'ta Manisa'nın Yırca köyünden yola çıkacak olan kervanın bu yıl ki yolcuğu; Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Tunceli, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Van, Artvin, Rize, Ordu, Tokat, Sinop, Bartın, Zonguldak, Kocaeli, İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Ayvalık'ta yapılacak olan etkinliklerle sürecek. Yaklaşık bir ay sürecek olan kervanın yolculuğu 20 Eylül'de İzmir'de sona erecek.

KERVANA YENİ DURAKLAR EKLENECEK

Etkinlik takviminin hazırlıklarının henüz sürdüğü belirtilirken, yolculuk kapsamındaki illerde ve yakın bölgelerde yaşam alanlarını savunma mücadelesi veren platform ve oluşumların davetleri de önümüzdeki günlerde Üç Beş Ağaç Kervanı tarafından değerlendirilerek rotanın son şekli verilecek.

Ağaca sarıl, ayıyı öp, kervana katıl - Resim : 1

Yusuf Yavuz

Odatv.com

yusuf yavuzi praksis ayı ağaç arşiv