Acı benzetme: “Menderes ailesine döndük!..”

Tutuklandı. Silivri’de 4 yılı bitti. Sağlığını kaybetti, birçok hastalığa ilave kanser illetine yakalandı... 21 yaşındaki oğlunu trafik kazasında...

Tutuklandı. Silivri’de 4 yılı bitti. Sağlığını kaybetti, birçok hastalığa ilave kanser illetine yakalandı...

21 yaşındaki oğlunu trafik kazasında kaybetti. Birkaç gece evinde kalıp, acısını yaşamasına bile izin verilmedi, apar topar cezaevine götürüldü...

Eşi hapiste, dünyalar güzeli oğlu mezarda olan annenin ruh sağlığı bozuldu...

Yaşanan sıkıntılar yüzünden ailenin diğer fertlerinde de birçok hastalık baş gösterdi...

Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu ve ailesinin dramı bu.

Son gelişmeleri, Adli Tıp’tan rapor gelip gelmediğini öğrenmek için kardeşi ve avukatı Hayati Hilmioğlu'nu aradım. “Nasılsınız?” soruma doğrudan işte şu acı benzetmeyle cevap verdi:

“Adnan Menderes ailesine döndük!..”

Eski Başbakanlardan Menderes’in Yassıada’da hukuksuz, saçma sapan iddialarla yargılanıp, apar topar idamı... Çocuklarından birisinin intihar etmesi, bir diğerinin trafik kazasında hayatını kaybetmesi... Üçüncü oğlu Aydın Menderes’in trafik kazası sonucu boyundan aşağısının felç olması... Ve tüm bu acıları yaşamış bir eş, bir anne... İşte o benzetme üzerine bir kalemde aklınıza düşenler.

Herkes merak içinde, Fatih Hoca’nın son durumunu sordum. Geçen hafta sonu Silivri’deymiş kardeş Hilmioğlu. Şunları anlattı:

“80 kiloya düşmüş. ‘Ne olur biraz kendine dikkat et’ dedim. ‘Elimde değil’ dedi. Stres, belirsizlik yüzünden hastalığı hızla ilerliyor.”

Ya eşi Nurdan Hanım?

Her gün oğlu Emir’in mezarına gittiği için bir türlü kendisini toparlayamamış. Sonunda 10 gün önce zorla yeniden İrlanda’ya, oradaki oğlunun yanına göndermişler.

5 üniversite ve uzman hastanenin raporlarına rağmen Silivri Mahkemesi 18 Şubat’ta Prof. Hilmioğlu’nun Adli Tıp’a gönderilmesini kararlaştırdı. Ama Adli Tıp tam 45 gün boyunca Mahkemenin bu talebini dikkate almadı. Avukatı ve kardeşi Hayati Hilmioğlu yeniden mahkemeye müracaat etti. Mahkeme, Adli Tıp’a bir yazı daha yazdı. Ancak ondan sonra Hilmioğlu Adli Tıp’a çağrıldı.

Bunun üzerinden de 1.5 ay geçti. Adli Tıp’tan rapor çıktı mı? İşte Hayati Hilmioğlu’nun anlattıkları:

“Adli Tıp’ta hiçbir gelişme yok. En baştan söyledim; karar veremezler diye. Çünkü ellerinde alet, teçhizat yok. Sadece üniversite ve diğer hastanelerin verdiği 5 rapor üzerinden karar verecekler. Bu raporlarda da ne yazdığı belli; ‘Cezaevi şartlarında ölür’ deniyor. Bu kadar uzmanın tespitinden farklı cevap vermeleri mümkün olmadığı için sümen altı ediyorlar. Bakalım ne kadar edecekler? Eninde sonunda vermek zorundalar. Adli Tıp, daha önceki raporunu 4 ayda vermişti. O gün, ‘cezaevi şartlarında yaşar’ diyebilmişlerdi. Ama bugün 5 rapor ortadayken ve konu artık kamuoyuna malolmuşken, bunu söylemeleri çok zor. O yüzden bekletebildikleri kadar bekletiyorlar.”

Son bir bilgi; Prof. Hilmioğlu oğlunu kaybettikten sonra hiçbir duruşmaya katılmadı. Acaba son savunması ne zaman ve katılıp, konuşacak mı?

Kardeş Hilmioğlu, yaklaşık 2 hafta sonra sıranın kendilerine geleceğini belirtip,şunları söyledi:

“Aslında savunma yapamayacak durumda. Ama ısrar ettim, duruşmaya katılıp, kısa bir savunma yapacak.”

Fatih Hoca başta olmak üzere Allahım, hepsinin yar ve yardımcısı olsun!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser Yıldız

Odatv.com

arşiv