ABDULLAH ÖCALAN’I GÖREN ÜÇÜNCÜ KİŞİ KİM?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın İmralı görüşmeleri hakkında iki önemli yeni iddia gündemde. Birincisi Fidan’ın sadece 20 Temmuz’da değil, bu tarihten...

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın İmralı görüşmeleri hakkında iki önemli yeni iddia gündemde.

Birincisi Fidan’ın sadece 20 Temmuz’da değil, bu tarihten önce iki kez daha İmralı seferi yaptığı…

İkincisi de 20 Temmuz’daki ziyarette, heyette bulunan bir kişinin kayıtlara “Genelkurmay temsilcisi” olarak geçirildiği…

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan’ın 2 Ağustos’ta Başbakan’a yönelttiği, ilk kez Odatv’nin duyurduğu “MİT Müsteşarı 20 Temmuz’da neredeydi?” sorusu ancak 25 gün sonra dikkate alınıp, tartışılırken Seyhan yeni bilgi ve belgelere ulaştı.

Bunları da yine ilk kez Odatv ile paylaşan Seyhan, “20 Temmuz son görüşmenin tarihidir. Ondan önce Öcalan’la iki görüşme daha var” dedi.

Bu iddia doğruysa, göreve Mayıs sonunda başlayan çiçeği burnunda MİT Müsteşarı, ayağının tozuyla İmralı’yı yol etmiş ve görüşmeler “olağan” hale gelmiş demektir.

Bir de özellikle cemaat medyası, uzun yıllar ABD’de kalan eski polis Emrullah Uslu’nun kaleminden “MİT’in başına en güçlü aday” diyerek, Fidan’ı tanıtırken, tek zayıf noktasının “Kürt sorununu bilmemesi” olduğunu vurgulamıştı. Anlaşılan; ya şaşırtmaca yapıldı ya da

Fidan “Kürt sorununu” öğrenmeye, İmralı’dan başlamaya karar verdi!..

CHP Milletvekili Seyhan’ın tespitlerinden devam edelim;

İmralı görüşmelerinin “sistemli” olduğunu ve “açılım” politikalarının bu görüşmeler üzerinden şekillendirildiğini savunan Seyhan, “Eminim 20 Temmuz, son görüşme de olmayacak. Bunların hangi birini reddedecekler? Bu kadar sistemli görüşmeler habersiz yapılabilir mi?” diyor.

Başbakan Erdoğan’ın günlerce herkesi “şerefsizlikle” suçladıktan sonra görüşmeleri kabullenmek zorunda kaldığına dikkat çeken Seyhan, şunları söylüyor:

“Niye sakladılar, saklamaya çalıştılar? Demek ki gizli-saklı işleri var. Bu görüşmelerin içeriği nedir? Terörle mücadelenin temel şartı, kamu desteğinin alınmasıdır. Bu olmadan hiçbir yol ve yöntem başarıya ulaşamaz. Bunun için de şeffaf olunması, görüşme içeriklerinin kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Ancak karşımızda, şeffaflar değil, inkarcılar var. Bu inkarlar sürerse, geçmişe dönük kayıtları da çıkarırız.”

DİĞER İKİ KİŞİ…

Seyhan, MİT Müsteşarı Fidan’ın 20 Temmuz görüşmesinde yanında iki yetkilinin daha olduğunu iddia etmiş ve Başbakan Erdoğan’a, “Bunlar kimdi?” diye de sormuştu.

Biz de aynı soruyu Seyhan’a yönelttik, şu cevabı aldık:

“Birincisi, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı. İlginçtir Adalet Bakanı Sadullah Ergin medyaya anında açıklama yapıp, bunu yalanlamıştı. Ancak benim bu konudaki ilk soru önergeme hala cevap vermediler. O zaman reddeden Bakan, şimdi çıkıp, ‘Bu tip görüşmeler yapılır’ diyor.”

Ya ikinci kişi?.. Seyhan, “Genelkurmay temsilcisi imiş” bilgisini verirken, bir tereddüt veya şüphesi var. Evet, 20 Temmuz ziyaretinde üçüncü kişi kayıtlara, “Genelkurmay temsilcisi” diye yazdırılmış. Ancak Seyhan, “Ya gerçekte asker değildi de öyle yazdırıldıysa?” sorusuyla, İmralı tartışmalarında topu TSK’ya atıyor.

Müyesser Yıldız

Odatv.com

abdullah öcalan MİT PKK TSK arşiv