ABD İdlib'te Türkiye'yi tuzağa çekebilir

Kastamonu’dan dönüyoruz, Ilgaz Dağı Tüneli çıkışındayız. Burası Milli Mücadele’nin İstiklal Yolu mevkii. Şehitlerimize rahmet olsun...

Kastamonu’dan dönüyoruz, Ilgaz Dağı Tüneli çıkışındayız. Burası Milli Mücadele’nin İstiklal Yolu mevkii. Şehitlerimize rahmet olsun.

Suriye’de gelişen durum...

Ordumuz güçlüdür.

Devletimizin gereğini yapacak askeri gücü vardır. Öte yandan kalıcı başarılar askeri güç ile desteklenmiş ekonomik, siyasal ve kültürel ilişkilerle sağlanır.

Türkiye, bölgenin en güçlü ve büyük devletidir. Bu sebeple Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’a yönelik işgal stratejileriyle, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde PKK devletinin kurulması planlarıyla mücadele etmek zorundadır.

Büyüklük pek çok alanda ve cephede mücadeleyi gerektirir. Bunların hepsinde birden ise silahlı mücadele yapılamaz.

Suriye’nin, barışı sağlamak için mutabakat çerçevesinde bölgede bulunan askerlerimize saldırması asla kabul edilemez. Ancak çözüm Suriye ile savaşmak değil, Türkiye’nin Suriye açısından vazgeçilemez değerini Suriye Hükümeti’nin anlamasını sağlamaktır.

Bu noktada ABD’nin bizi Suriye üzerinden Rusya ile silahlı çatışmaya sokma provokasyonlarına karşı son derece temkinli olmak zorundayız. Rusya da gerginliğin tırmanmasının kendisine zarar vereceğini görmeli. Türkiye ile Suriye’nin doğrudan görüşmelere başlaması için ortamı hazırlayıcı adımları atmalı.

Devletlerin dostları ya da düşmanları olmaz, milli menfaatleri olur. Türkiye ile Suriye’nin milli menfaati, Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması hususunda örtüşmektedir. İki devlet arasında çıkacak sıcak bir savaş, sınırlarımızın dibinde PKK devleti kurmak isteyen emperyalist güçlere yarayacaktır.

Metin Feyzioğlu

Odatv.com

Metin Feyzioğlu arşiv