7 Haziran sonrasında ilk Cemaat hamlesi

TSK'dan o 4 öğrenci atıldı.

7 Haziran seçim sonuçlarının “paralelle mücadeleye” etkisinin ilk sonucu TSK'da alındı. Seçimden kısa bir süre önce Kara Harp Okulu'ndan atılan, seçim üzeri atılma işlemi durdurulan öğrenciler bugün yeniden atıldı.

2007 yılından itibaren Harp Okulları'nda Cemaat cenahında yer almayan, çoğu subay, astsubay, uzman çavuş çocuğu olan binlerce öğrencinin hangi yöntemlerle atıldığını veya okuldan ayrılmak zorunda bırakıldığını Soner Yalçın, Hikmet Çiçek yazdı. Gazeteci-Yazar Yavuz Selim Demirağ da “İmamların Öcü” adlı kitabında bu konuyu işledi.

17/25 Aralık operasyonundan sonra askeri okullardaki faaliyetlerinde frene basan “paralel yapı”nın Şubat'tan beri yeniden atağa geçtiğini, hedefteki öğrenciler üzerinde baskıyı arttırdığını, nitekim 3 Haziran'da Kara Harp Okulu'nda gece yarısı toplanan disiplin kurulu kararıyla 3-4 öğrencinin atıldığını duyurduk.

Ertesi gün bir mucize(!) oldu ve atılma işlemi durduruldu. Bu gelişmeyi de şu ihtimallerle aktardık:

“Yöneticilerin yaptıkları hatayı fark etmesi midir, seçim öncesi hedef olmama çabası mıdır, yoksa haberimizin etkisi midir bilinmez, ama o 4 öğrenciyle ilgili karardan vazgeçildi ve genç harbiyeliler, 'son bir şans daha verilmek' üzere okullarına geri çağrıldı.”

Okul kapanmış, sınavlar başlamıştı. Bu öğrenciler sınavlarına girdi. Sınavlar dün bitti. Pazar günü staj yerlerine gideceklerdi.

Bu sabah hayatlarının “son sürprizi” ile karşılaştılar. Öğlen saatlerinde disiplin kurulunun toplanıp, durumlarını görüşeceğini haber verdiler. Görüşüldü ve ne yazık ki, atıldılar!..

Sınavlardan kötü sonuç mu almışlardı? Yeni bir “disiplinsizlik” mi yapmışlardı? Hayır. Sınavları iyi geçmişti, ayrıca daha çoğu dersin sonucu açıklanmamıştı.

Peki ne olmuştu? Yöneticiler, “Acaba bir şeyler yapabilir miyiz?” diye onları çağırmış da... Dosyalarını yeniden incelemişler de... Yapacak bir şey bulamamışlar da...

“Oyaladık... Zaman kazandık... Sınavlara girip, hiç olmazsa mezun olmanızı sağladık...” diyecek halleri yok ya!..

Mezun olacaklar, ama teğmen olamayacaklar!..

Atılma kararının geri alınması üzerine, “Eleştiririz, yanlışı yazarız, ama iyiye de 'iyi' deriz. 4 öğrencinin 'şimdilik' okuluna dönebilmesi, bu büyük yaraya merhem olamasa da Okul Komutanlığı, Genelkurmay veya Kara Kuvvetleri, bu yanlıştan dönülmesini sağlayan her neresi ise teşekkürler...” demiştim.

O teşekkürü geri alıyor, mağdur ordusuna yeni mağdurlar katanları kutluyorum!..

Bu arada bir de sorum var:

Askeri lise sınavlarında yolsuzluk iddiaları üzerine Kayseri'de başlatılan, ama kısa sürede gündemden düşen soruşturma ne oldu? Birileri, askeri okul sınavlarının araştırılmasından rahatsızlık duyup, “Sistemi allak bullak eder” gerekçesiyle konunun üzerine gidilmemesini mi istedi?

Müyesser Yıldız

Odatv.com

7 Haziran sonrasında ilk Cemaat hamlesi - Resim : 1

7 Haziran sonrasında ilk Cemaat hamlesi - Resim : 2

7 Haziran sonrasında ilk Cemaat hamlesi - Resim : 3

7 Haziran sonrasında ilk Cemaat hamlesi - Resim : 4

7 Haziran sonrasında ilk Cemaat hamlesi - Resim : 5

7 Haziran sonrasında ilk Cemaat hamlesi - Resim : 6

7 Haziran sonrasında ilk Cemaat hamlesi - Resim : 7

7 Haziran sonrasında ilk Cemaat hamlesi - Resim : 8

7 Haziran sonrasında ilk Cemaat hamlesi - Resim : 9

TSK cemaat öğrenci arşiv