69 YIL HAPİS CEZASINI KABUL EDİYORUM

Odatv iddianamesi tamamlandı. 12’si tutuklu 14 sanık için 7,5 yıl ile 69 yıl arasında hapis isteminde bulunulan iddianame ile ilgili ilk haberler...

Odatv iddianamesi tamamlandı. 12’si tutuklu 14 sanık için 7,5 yıl ile 69 yıl arasında hapis isteminde bulunulan iddianame ile ilgili ilk haberler gazetelere düşünce Ünal İnanç ile görüşmem aklıma geldi.

Aslında 7,5 ile 15 yıl isteği yalnızca Nedim Şener ve Ahmet Şık için. Biz geri kalanlar minimum 38 yıldan başlayan istemlerle yargılanacağız.

Ama ben memnunum…

Gerçekten memnunum, çünkü Ünal İnanç aklıma soktu ve haklıydı. Üstelik en üst rakam olan 69 yılı istiyorum…

Ama bir şartla!

Devlet garantisi istiyorum. Devlet beni 69 yıl daha yaşatacak, kendi sorumluluğunda. Öyle hapse girip, üç sene sonra ölmece, öldürmece falan yok!..

“Garanti vermiyorlarsa, sakın kabul etme” dedi Ünal İnanç… “Devlet garantisini al, gir paşa paşa yat… Hastalığın falan kalmaz. Bir nevi tedavi yani…”

Aslında minimuma bile razıyım. Az mı 38 sene daha yaşamak. Çehov’un “Bahis” adlı öyküsünü okuyanlar bilirler. Bir avukat ile bir banker iddiaya girerler. Banker ölüm cezasının daha iyi olduğunu savunmaktadır, avukat ise her şeye rağmen yaşamanın güzelliğini… Banker müştemilatını avukat için hazırlatır ve avukat 10 yıllığına hapse girer.

Sonunda banker kaybeder iddiayı ve avukatı öldürmek üzere gider, ama yalnızca bir not bulur odada…

Yaşam her şeye rağmen güzel… İçeride olanlara bunu söylemek, dışarıdan biri olarak kolay gelebilir, ama dedim ya, devlet bana hapsettiği kadar süreyi yaşama garantisi versin, ben de güle oynaya gireyim hapse.

Var mısın devlet? Var mısınız savcılar? İddianameye bir not koymak ister miydiniz bu konuda?

Şaka bir yana falan değil. Artık işin şaka kaldırır tarafı bile kalmadı...

Mümtaz İdil

Odatv.com

mümtaz idil odatv iddianamesi arşiv