Bakan AKP'li Başkana sözünü esirgemedi: 500 Bin TL rüşvet aldın

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı’nın da katılımıyla yapılan telekonferansta AKP’li Serik Belediye Başkanı ile Bakan Ersoy arasında 500 bin liralık rüşvet tartışması çıktı. Bakan Ersoy, Serik Belediyesi’nin günübirlik alanda iş yeri bulunan bir işletme sahibinden 500 bin lira aldığını söyleyerek belediye başkanına çıkıştı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı’nın da katılımıyla yapılan telekonferansta AKP’li Serik Belediye Başkanı ile Bakan Ersoy arasında 500 bin liralık rüşvet tartışması çıktı.

Antalya’nın Serik ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Enver Aputkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile AKP ve MHP’li milletvekillerinin katıldığı telekonferans toplantısında yaşanan rüşvet tartışmasının ardından "yazıklar olsun" diyerek toplantıyı terk etti. Yazılı açıklama yaparak telekonferansta iki bakan ile aralarında geçen diyaloğu kamuoyu ile de paylaşan Belediye Başkanı Aputkan, İçişleri Bakanlığı'ndan tartışma yaratan 500 bin liralık rüşvet iddiasıyla ilgili müfettiş talebinde bulunacağını dile getirdi. Bakan Ersoy da Serik Belediyesi’nin günübirlik alanda iş yeri bulunan bir işletme sahibinden 500 bin lira aldığını söyleyerek belediye başkanına çıkıştı. Öte yandan, tartışmanın kaynağı ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı plan değişikliği ile bir kısmı otellere açılan bir kısmı ise Bakanlık bünyesinde işletilmek üzere halk plajı yapımına başlanan Belek ve Kadriye’deki günübirlik tesisler...

Bakan AKP'li Başkana sözünü esirgemedi: 500 Bin TL rüşvet aldın - Resim : 1

* Telekonferans

Koronavirüs salgınının turizmin başkenti Antalya’ya olan etkilerinin ele alındığı telekonferans toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı’nın da katılımıyla Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun makamından gerçekleştirildi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra AKP ve MHP Antalya Milletvekilleriyle, belediye başkanlarının da katıldığı toplantıya, Serik ilçesine bağlı ünlü turizm merkezleri Belek ve Kadriye’deki halk plajı tartışması damgasını vurdu.

Bakan AKP'li Başkana sözünü esirgemedi: 500 Bin TL rüşvet aldın - Resim : 2

* Telekonferans

Bakan AKP'li Başkana sözünü esirgemedi: 500 Bin TL rüşvet aldın - Resim : 3

* Bakan Ersoy'un konuyla ilgili paylaşımı

BELEK VE KADRİYEDEKİ KIYILAR TARTIŞMA KONUSU OLDU

Kültür ve Turizm Bakanlığının halk plajı ve mesire yeri olarak ayrılan sahillerde yaptığı plan değişikliği ile yeni oteller inşa edilmesinin önünü açmış, geriye kalan alanda ise bakanlık bünyesindeki TURAŞ A.Ş’nin işleteceği halk plajının inşaatına başlanmıştı.

Bakan AKP'li Başkana sözünü esirgemedi: 500 Bin TL rüşvet aldın - Resim : 4

* Belek ve Kadriye'de halk plajı inşa etmek için Bakanlıkça başlatılan çalışmanın tabelası

Bakan AKP'li Başkana sözünü esirgemedi: 500 Bin TL rüşvet aldın - Resim : 5

* Belek şantiye girişi

İKİ BAKANIN KATILDIĞI TELEKONFERANSTA SAHİL TARTIŞMASI

Yerel halkın ve meslek odalarının geçtiğimiz günlerde yargıya taşıdığı düzenleme tepki çekmişti. Telekonferans sırasında söz alan AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan söz konusu plajların halka bırakılması için ısrar ettiği öne sürüldü. İddiaya göre, Bakan Ersoy da Serik Belediyesi’nin günübirlik alanda iş yeri bulunan bir işletme sahibinden 500 bin lira aldığını söyleyerek belediye başkanına çıkıştı.

Bakan AKP'li Başkana sözünü esirgemedi: 500 Bin TL rüşvet aldın - Resim : 6

BELEDİYE BAŞKANINDAN BAKANA ‘YAZIKLAR OLSUN’ TEPKİSİ

Yaşanan tartışmanın ardından Toplantıyı terk eden Serik Belediye Başkanı Aputkan, olaylı geçen telekonferans toplantısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Gece saatinde yaptığı yazılı açıklamayı sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, rüşvet tartışmasının ardından Bakan Ersoy’a “Devlet Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun” diyerek toplantıdan ayrıldığını ifade etti.

Bakan AKP'li Başkana sözünü esirgemedi: 500 Bin TL rüşvet aldın - Resim : 7

BAKAN ERSOY’DAN 500 BİN LİRALIK RÜŞVET İDDİASI

Toplantı sırasında MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ile AKP Antalya Milletvekil Kemal Çelik’in günübirlik alanı gündeme getirdiğini belirten Serik Belediye Başkanı Aputkan, şunları kaydetti:

Benim de söz alarak açıklamalarda bulunduğum günübirlik alanlarla ilgili, Turizm Bakanı konuşmasının bir yerinde, Serik Belediyesi tarafından günübirlik alanda bulunan işletme sahibinden 500.000 lira para alındığını belirtmesi üzerine, ben söz alarak ‘13 aylık belediye başkanıyım’ diye söze başlayınca Dışişleri Bakanı, ‘Başkan olay sizinle ilgili değil daha önceki döneme ait bir olaydır’ dedi.

"DEVLETİN BAKANI OLARAK BİLİYOR VE ÜZERİNE GİTMİYORSANIZ…"

Turizm Bakanı da aynı şekilde daha önceki döneme ait dedi. Ben de Turizm Bakanı'na ‘Devletin Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun’ dedim ve toplantıdan ayrıldım. 60 civarında kişinin katıldığı bu toplantıda geçen 500.000 lira para alınma olayı ile ilgili iki Bakandan, sayın milletvekillerimizden ve iki il başkanımızdan gerekli açıklamaların yapılmasını istiyorum. Bu 500.000 lira konusuyla ilgili Sayın İçişleri Bakanımızdan soruşturma yapılması için müfettiş talebinde bulunacağım.”

CHP İL BAŞKANI BAYAR: ‘BAKAN ŞİMDİYE KADAR NEDEN SUSTU?’

Öte yandan toplantıda yaşanan rüşvet tartışmasıyla ilgili bir açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Turizm Bakanı AKP’li belediye başkanının rüşvet aldığını biliyordu, o zaman şimdiye kadar neden sustu? Bakanın bilgisi olduğu bu 500.000 lirayı bulan rüşvet iddiası ile ilgili şimdiye kadar bir yasal işlem yapılmış mıdır” ifadelerini kullandı. Bayar, 7 Mayıs Perşembe günü Kadriye Plajında Serik halkı ile birlikte açıklama yapacaklarını da duyurdu.

Bakan AKP'li Başkana sözünü esirgemedi: 500 Bin TL rüşvet aldın - Resim : 8

* Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan

BANKA MÜDÜRLERİ VAR CHP VE İYİ PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI YOK

Antalya’nın turizmine ilişkin yapılan telekonferansa CHP ve İYİ Partili belediye başkanlarının davet edilmemesini de eleştiren Bayar, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Dışişleri Bakanı, Turizm Bakanı; Antalya Valisi ve AKP-MHP’li belediye başkanlarının katılımcı olduğu bir telekonferans yapıyor. Bakanların düzenlediği, Antalya Valisinin de katıldığı bir konferansta Antalya’nın bütünü temsil edilmesi gerekirken niye sadece AKP ve MHP’li belediye başkanları, il ve ilçe başkanları var?

CHP’li belediyelerin olduğu yerde turizm yok mu? CHP’li belediyeler halkın oylarıyla seçilmedi mi? Banka müdürlerinin bile yer aldığı telekonferansta halkın oylarıyla seçilmiş CHP ve İYİ Partili belediye başkanları yok! Eğer hiçbir yerde temsil edilmeyeceklerse o zaman AKP ve MHP’ye oy vermeyenlerden vergi de alınmasın!

500 BİN LİRALIK RÜŞVET İDDİASI İÇİN ŞİMDİYE KADAR İŞLEM YAPILDI MI?

Bu trajikomik hatta muhtevası gereği anti-demokratik toplantının en dramatik yanı ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Belek ve Kadriye sahillerinin otellere tahsis edilmesine karşı çıkan AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan arasında rüşvet tartışması yaşanmasıydı. Turizm Bakanı konuşmasının bir yerinde, Serik Belediyesi tarafından günübirlik alanda bulunan işletme sahibinden 500.000 lira para alındığını belirtti. Bakan daha sonra bu olayın daha önceki döneme ait olduğunu vurguladı. O zaman soralım: Turizm Bakanı AKP’li belediye başkanının rüşvet aldığını biliyordu, o zaman şimdiye kadar neden sustu? Bakanın bilgisi olduğu bu 500.000 lirayı bulan rüşvet iddiası ile ilgili şimdiye kadar bir yasal işlem yapılmış mıdır? Sayın Bakan bu rüşvet iddiaları ile ilgili olarak Savcılığa başvurmayı düşünmüş müdür? Devletin en üst düzey temsilcilerinden biriden dile getirilen bu iddiayı Cumhuriyet Savcıları ihbar olarak kabul edecekler mi?

İŞLEM YAPMAYAN DA RÜŞVETİ ALAN VE VEREN KADAR SUÇLUDUR

Milleti yok sayan, bölen, ötekileştiren, hukuku tanımayan bir zihniyetin parçası olmak acaba nasıl bir duygudur! Bu nasıl bir pişkinliktir, bu nasıl bir devlet yönetme anlayışıdır! Eğer ortada iddia edildiği gibi bir rüşvet skandalı varsa; bu zamana kadar bununla ilgili işlem yapmayan da, rüşveti veren ve alan kadar suçludur!”

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, açıklamasında ayrıca 7 Mayıs Perşembe günü saat 11’de Kadriye Plajında Serik halkıyla birlikte açıklama yapacaklarını duyurdu.

Odatv.com

Bakan AKP'li Başkana sözünü esirgemedi: 500 Bin TL rüşvet aldın - Resim : 9

arşiv