4 kamyon aranmadan nasıl geçti

Hatay Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı merhum Tayfur Sökmen’in oğlu, Meclis eski Başkanvekili Murat Sökmenoğlu’nu aradım hemen. Evi Reyhanlı’da. Patlamadan...

Hatay Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı merhum Tayfur Sökmen’in oğlu, Meclis eski Başkanvekili Murat Sökmenoğlu’nu aradım hemen. Evi Reyhanlı’da. Patlamadan yarım saat önce olay yerinden geçmiş; posta memurları, esnaf, dershaneye giden öğrencilerle selamlaşmış, hâl, hatır sormuş.

Çoğu o patlamada öldü!..

Sökmenoğlu, Atom bombası atılmış gibi... Felaket!.. Allah kimsenin başına vermesin diyor...

Kocaman bir çukur açılmış... Cesetlerin çoğu yok diyor. Şöyle isyan ediyor:

Türkiye hiç bu kadar başı boş olmamıştı!..

Patlamadan sonra Reyhanlı sakinlerinin, Suriyelilere yönelik tepkilerinden çok ama çok endişeli.

İnşallah başka ilçelere sıçramazdileğinde bulunurken, kendisinin dahi geceyi geçirmek üzere Antakya’ya geçtiğini söyledi.

1 yıldır feryat eden, gelen tehlikelere dikkat çekmeye çalışan Sökmenoğlu çok dolu. İsyan ve acısını peşpeşe şöyle dillendirdi:

“Reyhanlı!.. Olacak şey değil. Başbakan açıklama yapıyor, ‘sürece karşı’ diye. Kim, sürece karşı ne yapacak Allah aşkına. PKK’nın silah bırakmadan Suriye’ye geçmesi karşı tarafı tahrik eden bir unsur değil midir? Gözü kara gidiyor. Suriye politikası iflas etti. 2 ayda gidecek dediler, 2 yıl oldu düşmüyor. Tamam, adam katliam yapıyor, bunları tasvip etmek mümkün değil, ama yol, yöntem bu mu olmalıydı?”

“Hatay kritik bir bölge” diyen Sökmenoğlu, devam etti:

“Yakın zamanda söyledim; 1978 Kahramanmaraş olayları bizde olacaktı... Kırmadan, dökmeden gidelim dedim. Yakın siyasi tarihi bilmeyenler, Esad’la halvet olurken, Hatay’ın Suriye haritalarında gösterilmesine Esad’ı incitmemek için göz yumdular.”

Sökmenoğlu şunları da sordu ve sorguladı:

-Pasaportla geçenleri biliyoruz, ya tel örgülerden geçenler? Mağdur mu, istihbaratçı mı biliyor muyuz?

-Bugün 3-4 araba sınırdan geçmiş. Geçtikleri bölge Esad muhaliflerinin elinde. Normal insanları didik didik arıyor bu muhalifler. 4 kamyon aranmadan nasıl geçmiş?

-Orada tampon bölgede piyade, gümrük var. Hadi muhalifleri atlattılar, bunlar da mı kontrol etmedi? Bunlar nasıl atladı?

-Reyhanlı’da daha önce de patlama oldu. Daha bir dikkatli, organize olmak gerekmiyor muydu?

-Reyhanlı’daki patlamadan sonra buraya gerçekten çok güçlü cihazlar getirildi. Bu cihazlara rağmen o kamyonlar nasıl tespit edilemedi?

Saldırganları anında bulan beyler, hadi bu sorulara cevap verin!..

Bu da benim uyarım:

Urfa’ya dikkat!.. Dikkat!.. Dikkat!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser Yıldız

Odatv.com

Reyhanlı odatv Murat Sökmenoğlu arşiv