30 Mart Türkiye için neden önemli

Genel olarak demokratik bir düzende, “Oyunu bu seçimde kime atacaksın?” diye sormak, yakışık almayan bir davranıştır. Hatta daha da öte, ukalaca bir...

Genel olarak demokratik bir düzende, “Oyunu bu seçimde kime atacaksın?” diye sormak, yakışık almayan bir davranıştır. Hatta daha da öte, ukalaca bir terbiyesizliktir. Hele hele oyunu şuna veya buna at diye öğüt vermek, densizliğin dik âlâsıdır.

Bağışlayın, hayatımda ilk kez, bu demokratik görgü kuralını bile bile taammüden çiğneyeceğim.

Dostlar… Tuttuğunuz partiyi, hagisi olursa olsun, gelin bu seferlik unutun. Varsın, dövüşünüz danışıklı densin… Oylarınızı, CHP’nin güçlü olduğu yerlerde CHP’ye – MHP’nin önde gittiği belediyeler için de MHP’ye atın.

Aslında, Camus’nün ifadesiyle, DOSTLARIM değil – SUÇ ORTAKLARIM diye seslenmem gerek sizlere… Gerçekten de, alçalmak yükselmekten çok daha kolaydır. Bizler bunca zamandır hep bunu yaptık. Alçaldık.

Kimimiz AKP’ye oy attı. Canım bunca yıldır diğerlerini denedik de ne oldu? diye yeni bir soluk, kalıcı bir uzlaşma hayal etti. Müslüman-Demokrat diye kurgusal bir oluşumun beygir rüyalarına yattı… Kimimiz ise sandığa gitme zahmetini bile göstermeden sadece AKP alternatifi partilerin geçmişlerini eleştirmekle yetindi.

Pişmanlıkların tarihini yazıyorsak eğer, samimi olalım. Tereyağından kıl çeker gibi aradan sıyrılmayalım… Oy atmış olmasak bile, Taksim Gezi Parkı patlamasına kadar, itiraf edelim ki, mezar taşı gibi sessiz kaldık.

SUÇ ORTAKLARIM… Sayımız çoğaldı. Pişmanlık küpleri doldu, taştı. Artık demirden dağı erittik. Ergenekon’dan çıktık.

SONRA CUMHURBAŞKANLIĞI ARDINDAN GENEL SEÇİMLER

İnanın, saf bir hayalperest değilim… Sadece her zamanki gibi iyimserim.

Bardağın dolu tarafını görenlerdenim… Çünkü Türk Toplumu’na olan inancını, koşullar her ne olursa olsun, hiçbir zaman ve hiçbir şekilde kaybetmeyenlerdenim. İnanıyorum ki, seçim şöyle akacak.

CHP; İzmir’i ve Ankara’yı mutlaka alacak. Sarıgül, şimdiden AKP ile başabaş gidiyor. Eğer bir yanlış olmazsa, İstanbul’da ipi önde tamamlayacak.

Orta Anadolu, Karadeniz ve denizlerimizin karaya dönük iç kesimlerinde, MHP, patlama yapacak.

Üç büyükşehir… Belli başlı büyük iller… Böylece, Taksim Gezi Parkı ile başlayan Demokratik Başkaldırı, Demokratik Kalkışma’ya döüşecek.

Ve sıra, gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine… Yerel seçimlerin verdiği moralle, CHP ve MHP ortak bir aday belirledikeri takdirde, Çankaya’nın Sakini, ille de ve mutlaka değişecek.

Ve sıra gelecek 2015 Genel Seçimleri’ne… Daha doğru bir ifadeyle, Demokratik Kalkışma’nın nihâî hesaplaşmasına… O zamana kadar AKP giderek eriyecek… Batmakta olan gemiyi, önce yönetim kademesindeki fareler terk edecek.

Yüzde 10 civarında gezinen köktendinci oyların dışında kalan klasik DP/AP/ANAP/DYP seçmeni de – midelerinden satın alınan minicik bir azınlık hariç – düştükleri gafletten uyanacaklar.

AKP’nin defteri dürülecek. Bu partinin başı ise ancak çocuklara kıssadan hisse anlatımlarda zikredilen olumsuz bir örneğe dönüşecek.

Dostlar… Cuma günü için bu konuda son bir yazı daha yazacağım.

Söylemedi demeyin sonra… Pazartesi günü ise hayırlısıyla Demokratik Kalkışma’nın ikinci aşamasına geçmiş olacağız. Ve bu yüzden doğal olarak sohbetimiz, cumhurbaşkanı adayları üzerinde yoğunlaşacak.

İNTERAKTİF SOHBETLER

Misafir – stealth: Aynen söylediğiniz gibi.

Misafir – Akdenizli: Sağlam bir virüs programı kurup, tarama yaptırın. Sanırım makinanızda bir sorun var.

Misafir – sadevatandas: Statik IP kullanıcıları için doğrudur. Ne var ki Türkiye’de herkes sabit kullanıcı değil.

Misafir – nediyeyim: En kolay çalışanı ZenMate’tir… Diğerlerinden bir sürü gereksiz reklam ve virüs gelebilir.

Halit Kakınç

Odatv.com

halit kakınç arşiv